11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Miquel Mir: “Les aturades de pesca són necessaries per deixar créixer el peix”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Miquel Mir: "Les aturades de pesca són necessaries per deixar créixer el peix"
Loading
/

A finals de 2022 les barques d’arrossegament de la flota pesquera de Palamós va sortir per últim cop a feinejar després de començar l’aturada biològica que s’allargarà dos mesos. Per parlar d’aquesta veda i de com es troba el sector pesquer a Palamós ens ha visitat al Supermatí el patró d’aquesta confraria, Miquel Mir.

L’aturada de la pesca d’encerclament s’han pogut veure durant el dia d’avui. Miquel Mir afirma que aquestes aturades són necessaries per recuperar la fauna marina que es pesca. A més, reconeix que l’equipament de les barques, tan les d’arrossegament com les de pesca d’encerclament, han millorat respecte a fa uns anys.

Miquel Mir explica que durant els mesos de tardor i hivern està marcat pel mal temps. A més, aquesta veda no afecta de manera econòmica als pescadors ja que cobren de l’atur i durant la veda no s’han de preocupar pel consum de les embarcacions.

El patró de la confraria de Palamós reconeix que el preu del petroli i la inflació els està afectant a l’hora de sortir a pescar. El sector pesquer és un dels que consumeix més combustible. Tot i això, preveuen que la temporada de 2023 sigui bona.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios