25.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

Mònica Gutiérrez: “Hem recuperat les vendes prèvies a la pandèmia, però estem per sota de les de l’any passat”

S’acaba l’estiu i els comerços i locals de l’Empordà acaben una temporada estival que sembla haver recuperat les xifres prèvies a la pandèmia. Tot i això, ara cal treballar per afrontar la tardor i l’hivern a l’Empordà. Per parlar-nos de com ha anat la temporada i les futures campanyes que s’impulsaran als comerços de Torroella de Montgrí ens visita la presidenta de l’Associació de Comerciants Montgrí Comerç, Mònica Gutiérrez.

“A Torroella de Montgrí treballem tot l’any, tot i que hi ha dues temporades ben diferents”, apunta la presidenta de l’associació. El balanç de l’estiu no està del tot acabat, els comerciants de Torroella, però apunten que s’han recuperat les xifres prèvies a la pandèmia. Mònica Gutiérrez reconeix que tot i les bones sensacions, “no hem igualat les xifres de vendes de l’any passat”.

La pujada dels preus dels aliments i altres productes també ha arribat als comerços del municipi. Tot i això, Mònica Gutiérrez apunta que des dels diversos sectors de comerciants de Torroella s’estan intentant “reduir els marges tant com podem” perquè així el consumidor no experimenti aquest augment de preu desmesurat.

No hi ha hagut un canvi al capdavant de l’alcaldia amb les eleccions del passat mes de maig, tot i que encara hi ha temes pendents que cal treballar des del consistori. El contacte entre l’associació de comerciants i el consistori és constant, per això, treballen plegats per la millora del nucli comercial del municipi i per impulsar campanyes de comerç a Torroella.

Algunes de les campanyes que impulsen des de l’associació de comerciants són els rasca i guanya, la troballa de l’intrús en algun dels aparadors dels comerços de Torroella, entre altres. Mònica Gutiérrez afirma que els comerciants ja estan treballant també a preparar la campanya de Nadal.

Una de les problemàtiques que afecta els comerços del Baix Empordà és el tancament de negocis, i Torroella no en queda exempt. Per això, des de l’associació de comerciants s’intenta treballar per fomentar el comerç local, el manteniment de negocis i l’acompanyament de persones que volen instal·lar-se a Torroella.

Una de les eines que fan servir des de l’associació per donar a conèixer els seus productes i serveis és el comerç en línia. A més, Mònica Gutiérrez explica que des de l’associació i la cambra de comerç impulsen cursos i iniciatives orientades a xarxes socials per dinamitzar el comerç al municipi i “adaptar-se als nous temps”.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios