13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

Montse Rovira: “És complicat assolir tots els objectius que es plantejen”

La candidata d’Esquerra Repúblicana de Catalunya a l’alcaldia de Castell-Platja d’Aro i S’agaró, Montse Rovira Ramos, ha estat reescollida per ser cap de llista a les eleccions del 2023. I tot i que forma part de l’actual govern, Montse Rovira, té alguns objectius que ja planteja per la candidatura per les properes eleccions. Per això, ens visita al Supermatí.

Aquesta reelecció no ha agafat per sorpresa a la candidata. Els companys que militen amb ella ja li havien anunciat que el seu vot anava orientat cap a la seva reelecció. La carta de presentació de la candidatura per les eleccions de 2023 pivota en dos eixos. El primer d’ells és el percentatge de compromisos complerts respecte el programa de 2019 i, el segon, és l’obra de govern feta.

L’acció des del govern

Al consistori de Castell Platja d’Aro i S’agaró governen en coalició, i molts cops és complicat assolir tots els plans que es presenten a les eleccions. Rovira explica que ja és complicat assolir tots els objectius plantejats en campanya quan es governa en solitari. A més, des del consistori han hagut de fer front a diversos imprevistos com el temporal, la pandèmia, les inundacions o la guerra entre Ucraïna i Rússia.

Segons Rovira, queda sobre la taula la remodelació del Passeig Marítim de Platja d’Aro, causat pels retards de la tramitació amb l’administració, i altres coses com el Centre d’Interpretació de la Vall d’Aro. Aquest últim tema és un dels punts que va destacar més Rovira en la seva anterior candidatura.

Les obres de l’Avinguda s’Agaró

Aquestes obres es van iniciar just a l’inici del mandat i es van fer per evitar les inundacions al centre de Platja d’Aro. Per això, s’ha fet un canvi en el sistema de captació d’aigües per evitar aquests problemes. Les obres es preveuen que s’acabin per Sant Joan, tot i que es taparan per poder celebrar el Carnaval.

L’arribada d’ucraïnesos i russos al municipi

Des de l’ajuntament s’ha activat tot un dispositiu per acollir a aquelles persones que arriben al municipi. És més senzill acollir a les persones que ja tenen familiars vivint a Castell-Platja d’Aro que les que no en tenen. Però els voluntaris ucraïnesos són de gran ajuda a l’hora de rebre aquests refugiats al municipi.

A més, ja s’han escolaritzat també infants ucraïnesos i russos nouvinguts. El principal problema d’entrada és la llengua. Tot i això, al municipi se’ls posa al curs corresponent i fan una assignatura d’acollida per facilitar la seva integració amb els altres nens i a la classe. En aquesta acollida se’ls dona una mena de suport per millorar la comprensió del català i l’espanyol.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios