13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

Mor el músic i compositor Amadeu Cuadrado als 83 anys

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El músic i compositor Amadeu Cuadrado i Aguacil ha mort als 83 anys. Nascut a Palamós, va heretar del seu pare l’amor per la sardana. Pintor de professió, ben aviat va iniciar-se en el món de la música de la mà del mossèn Lluís Guillaumes. Amb tan sols 17 anys, va començar a col·laborar en la Coral el Progrés, una institució que va dirigir des de l’any 1987. Anteriorment havia portat les corals Arrels Noves i l’Harmonia Antoniense de Sant Antoni de Calonge, i des de 1999 també dirigí la coral L’Amistat de Calonge.

Va ser instrumentista de violí, fiscorn i bateria de l’Orquestra Palamós. També va tocar a La Principal de Llagostera i a La Principal de Palamós. A principis dels anys 60 va cofundar la Cobla Orquestra Empordà. Cuadrado també va tocar amb La Primavera de Palafrugell, que dirigia el mestre Sirés.

De tarannà pacient i conciliador, els seus excompanys el recorden per la seva modèstia i bonhomia. El 1964 va fundar la Cobla Baix Empordà, juntament amb Albí Colom, Ernest Llavià, Emili Alemany, Josep Ullastres, Ponç Resplandis, Martí Mascort, Josep Gri, Francesc Trias, Joan Saguer i Serapi Lladó.

Cuadrado va compondre nombroses sardanes, moltes de les quals va dedicar a Palamós: “Costa Brava Catalana”, “Castell Madeleine”, “Palamós meravellós” o “El somni” en són només alguns exemples. També va ser autor d’altres composicions, com l’havanera “Pescadors de Palamós”, la nadala “La Rondalla dels Pastors” i la cançó “A Palamós tot l’any”.

El 2014 l’Ajuntament de Palamós va entregar-li l’Escut d’Or de la Vila en un acte a La Gorga envoltat d’antics companys. El seu nom figura en un gran mural de la façana del Cercle Calongí, que homenatja els músics més rellevants del municipi.

Els funerals seran aquest dimarts a les 10 del matí a Sant Antoni de Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Oasis reeditaran “Definitely Maybe” pel seu 30è aniversari

Els seguidors dels Oasis fa anys que esperen un possible retorn del grup, però de moment els germans Gallagher no es posen d’acord i continuen amb les seves carreres en solitari. Els darrers dies les xarxes del grup hi havia cert moviment i alguns optimistes es van pensar que finalment hi hauria l’esperada reunió al
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -