8.4 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Mor el músic i compositor Amadeu Cuadrado als 83 anys

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.

Esther Vilert: “Durant 3 setmanes vacunarem a majors de 80 anys i persones dependents”

La directora d’atenció primària del Baix Empordà recomana esperar rebre la trucada del centre mèdic per no col·lapsar línies i alentir el procés de vacunació
Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El músic i compositor Amadeu Cuadrado i Aguacil ha mort als 83 anys. Nascut a Palamós, va heretar del seu pare l’amor per la sardana. Pintor de professió, ben aviat va iniciar-se en el món de la música de la mà del mossèn Lluís Guillaumes. Amb tan sols 17 anys, va començar a col·laborar en la Coral el Progrés, una institució que va dirigir des de l’any 1987. Anteriorment havia portat les corals Arrels Noves i l’Harmonia Antoniense de Sant Antoni de Calonge, i des de 1999 també dirigí la coral L’Amistat de Calonge.

Va ser instrumentista de violí, fiscorn i bateria de l’Orquestra Palamós. També va tocar a La Principal de Llagostera i a La Principal de Palamós. A principis dels anys 60 va cofundar la Cobla Orquestra Empordà. Cuadrado també va tocar amb La Primavera de Palafrugell, que dirigia el mestre Sirés.

De tarannà pacient i conciliador, els seus excompanys el recorden per la seva modèstia i bonhomia. El 1964 va fundar la Cobla Baix Empordà, juntament amb Albí Colom, Ernest Llavià, Emili Alemany, Josep Ullastres, Ponç Resplandis, Martí Mascort, Josep Gri, Francesc Trias, Joan Saguer i Serapi Lladó.

Cuadrado va compondre nombroses sardanes, moltes de les quals va dedicar a Palamós: “Costa Brava Catalana”, “Castell Madeleine”, “Palamós meravellós” o “El somni” en són només alguns exemples. També va ser autor d’altres composicions, com l’havanera “Pescadors de Palamós”, la nadala “La Rondalla dels Pastors” i la cançó “A Palamós tot l’any”.

El 2014 l’Ajuntament de Palamós va entregar-li l’Escut d’Or de la Vila en un acte a La Gorga envoltat d’antics companys. El seu nom figura en un gran mural de la façana del Cercle Calongí, que homenatja els músics més rellevants del municipi.

Els funerals seran aquest dimarts a les 10 del matí a Sant Antoni de Calonge.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Pot fer canviar el món

Des que va abandonar el Teatre Nacional de Catalunya, el passat mes de gener, l’espectacle Encara hi ha algú...

Altres notícies