17.8 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Nacho Pascual : “No tenim una explicació científicament demostrada de les pujades i baixades de casos de Palafrugell”

Aquesta setmana les dades de casos de Palafrugell són bones ja que el risc de rebrot és de 143 quan fa unes tres setmanes era de 568.

Al Supermatí d’avui hem pogut entrevistar Nacho Pascual, director de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell perquè ens expliqui més d’aquest tema. Preguntat sobre el perquè d’aquesta baixada, respon que es reuneixen quinzenalment amb el Departament de Salut per fer avaluacions. El fet és que desconeixen concretament què pot millorar la situació però el director apunta que deu ser la bona col·laboració i actitud dels ciutadans.

Per tant, estan molt satisfets i esperançats. Nacho Pascual considera que si es mantenen aquestes dades podrien retrobar una activitat normal i així rebre els pacients crònics que fins ara havien estat deixat de banda.

Pel que fa al fet que Palafrugell ha estat un dels municipis més afectat de Catalunya i que ara ja no és el cas, confessa que no han fet res diferent ni abans ni ara. De fet, no tenen explicació científicament demostrada del perquè pugen o baixen els casos.

Finalment, informa que el 100% del personal sanitari que ha volgut vacunar-se ja ha rebut la segona dosi. El Departament de Salut és qui gestiona la vacunació i de moment no saben si més endavant ho farà l’Àrea Bàsica de Salut. Els propers en rebre la vacuna seran els professionals que estan en contacte amb el públic com ara farmacèutics, fisioterapeutes, policies, mossos i bombers.

2 COMENTARIS

Comments are closed.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios