Neix el primer Simposi Càstor Pérez, en clar homenatge a un dels grans estudiosos del gènere. Es tracta d’un simposi de caràcter científic sobre les havaneres, on es treballaran aspectes menys coneguts i menys tòpics sobre aquest gènere musical i la cançó de taverna en general.

El simposi es desenvoluparà al llarg d’aquest proper divendres 21 d’octubre, durant tot el dia, al Museu del Suro de Palafrugell i la inscripció és gratuïta. Durant la jornada s’han organitzat taules rodones amb experts, xerrades, ponències i també hi destaca la presentació de l’audiovisual de Joan-Albert Argerich Palafrugell i l’havanera, creat exclusivament per projectar durant el simposi, amb una durada d’entre 20 i 25 minuts, que conté entrevistes a cantaires i gravacions sonores inèdites.

El Simposi Càstor Pérez serà organitzar per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, juntament amb l’Ajuntament de Palafrugell, en motiu de la celebració dels 50 anys de la primera cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.