24.1 C
Pals
Dimarts, 22 setembre 2020

Fleet Foxes publiquen el seu nou disc “Shore”

fleet-foxes-publiquen-el-seu-nou-disc-“shore”

Fleet Foxes han estrenat avui a les 15.31 el seu nou disc “Shore“. El fet que ho fessin en aquesta hora i dia és perquè just ha estat en el moment que hem entrat a la tardor i el grup ha decidit que aquest era el precís instant de compartir el seu nou llançament.

Les 15 cançons que formen part del disc s’han agrupat en un vídeo de 55 minuts dirigit per Kersti Jan Werdal i que es pot veure a Youtube.

Tracklist

01 Wading in Waist-High Water
02 Sunblind
03 Can I Believe You
04 Jara
05 Featherweight
06 A Long Way Past the Past
07 For a Week or Two
08 Maestranza
09 Young Man’s Game
10 I’m Not My Season
11 Quiet Air / Gioia
12 Going-to-the-Sun Road
13 Thymia
14 Cradling Mother, Cradling Woman
15 Shore

L’entrada Fleet Foxes publiquen el seu nou disc “Shore” ha aparegut primer a Primera Fila.

L’estació meteorològica de Begur pertany a weathercloud i informa en temps real

Begur va inaugurar el 25 de juny passat una nova estació meteorològica ubicada a l’Espai Mas d’en Pinc. Aquest matí hem entrevistat al Supermatí Marc Arazo, director de Darrera, l’empresa responsable d’aquesta estació.

L’objectiu de l’Ajuntament era disposar d’un equipament propi del municipi i la major característica és informar en temps real de dades com temperatura, humitat, pluja acumulada, pressió atmosfèrica, irradiància solar i direcció i velocitat del vent. Després, s’emmagatzema la informació que queda disponible al web tant pels ciutadans com per als tècnics de l’Ajuntament. Finalment, també es poden consultar prediccions per als propers dies. Tothom pot accedir a l’aplicació online a partir de la web de l’Ajuntament independentment dels coneixements meteorològics que tingui.

 

Cal recalcar que els censors de l’estació es van portar a un laboratori extern que els va certificar de manera oficial. Per tant, si una persona pateix danys ocasionats per vent o pluja, podrà sol·licitar un certificat d’homologació que li servirà per a la seva assegurança.

 

Un punt fort de l’estació és que es troba dins de la xarxa de lliure accés weathercloud, un dels principals webs que recull dades d’estacions d’arreu del món. La xarxa en té més de 35.000 entre les quals més de vint són al Baix Empordà.

 

Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí

El corball i el mero, amenaçats a la Costa Brava per la pesca recreativa

L’Institut d’Ecologia Aquàtica de la UdG assegura que la pesca recreativa està anant en augment a la Costa Brava, especialment per part de la gent gran

En declaracions a Ràdio Girona, el biòleg i professor Josep Lloret diu que en algunes espècies vulnerables com el corball o el mero, que creixen molt lentament, poden haver-hi les mateixes captures per part dels pescadors professionals que els recreatius.

Afirma que, son especies que creixen a poc a poc i que es reprodueixen de manera molt complexa, ja que generalment són hermafrodites o perquè ous en llocs fràgils. A causa de totes aquestes condicions, són espècies vulnerables i en determinades regions de les marines, com per exemple a Banyuls o en general tota la Costa Francesa, s’ha prohibit la pesca submarina d’aquestes espècies en concreta. El mero i el corball serien com els elefants o tigres, en les espècies naturals terrestres, que també s’ha prohibit la caça en la majoria de llocs.

Els controls, segons Josep Lloret, són insuficients, demana endurir les regulacions, i prohibir la pesca submarina, com fan a la reserva marina de Cervera i Banyuls, al sud de França. Lloret també demana més recursos per informar els pescadors recreatius, ja que assegura que alguns no coneixen les talles mínimes que es poden pescar, o les canyes que es poden fer servir

Alerten d’un nou frau, el “Brushing”

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

La Generalitat de Catalunya ha informat que recentment s’ha detectat una nova tècnica de frau comercial anomenada Brushing. Aquest frau consisteix en enviar objectes de poc valor, encara que no hagin estat comprats per la persona receptora, amb l’objectiu d’aconseguir un bon posicionament de l’empresa en les plataformes de venda online.

Entre els perills que això pot comportar, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya exposa l’exemple dels paquets que contenen llavors. Aquestes llavors foranies, no sol·licitades, poden ser males herbes, espècies invasores o estar contaminades amb patògens que poden afectar a tot el cultiu.

Per aquestes raons, es demana a la població que, en cas de rebre un enviament no esperat, es comuniqui a l’Ajuntament, a les oficines comarcals o al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. En el cas de les llavors, no s’han de sembrar ni llançar a les escombraries perquè es podrien estendre, sinó que cal portar-les a les dependències indicades.

La “R” de REDUIR

lola puig
La Lola Puig és la xef del restaurant de l'hotel El Fort d'Ullastret

Bon día Empordà!

Comencem nova etapa de supermatí amb la reducció, la segona de las “erres” de la Sostenibilitat.

Reduir per deixar de generar residu ens porta a comprar sense embolcalls, portar les bosses de roba que les hem fet de reciclatge de llençols, camises, samarretes o de qui sap què i anar a comprar els fesols de l’ull ros i l’arròs de l’Albert de l’Estany de Pals a doll. Agafar els recipients de vidre per posar el peix, la carn o el bacallà. Les ampolles de vidre per omplir-les d’oli, vi i vinagre i els pots de vidre per a reomplir els iogurts o recuits tal com fan amb els d’ovella la gent de Mas Casas de Cruïlles a la seva botiga de La Bisbal.

Aquesta “R” ens convida a desfer-te de tot allò que tens però que no ho necessites ni ho utilitzes, ens porta a la reflexió de passar amb menys. Ja ho diuen “menys és més” i encara que sembli increíble quan menys tens més lleuger et sents.

Cal fer un exercici gens fácil de deixar anar el què tens a casa que l’única utilitat és la de ser un niu de pols. I de posar consciencia a l’hora d’aquirir les coses.

Quan va començar el “Tot a 100” podies comprar moltíssimes coses només amb 100 pessetes i la gent ho comprava tot de 3 en 3 sempre “per si…” i resulta que com menys qualitat més curta vida, al final el què és econòmic et surt molt car.

Reduim, reduim plàstics de casa i de per tot, reduim trastos, reduim entrebancs, reduim inutileses que no ens porten enlloc.

Reduim la buidor i omplim-nos de coherencia, siem sostenibles de veritat!

Supermatí – 22 setembre 2020

El més llegit

Escola La Vila de Palamós

Primeres classes confinades a Palamós i Castell-Platja d’Aro

0
Tres nous casos de confinament de classes al Baix Empordà: dos a Palamós (a l'escola pública La Vila i a la llar d'infants municipal 'L'Estel del Mossèn Gumersind') i un a la Vall d'Aro (de l'Escola Vall d'Aro).

El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front...

0
  El Ple de l'Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l'oposició, que demanava un pla municipal...
Sóc Natural al Mercat Transfronterer de Saint-André a França | Imatge del Consell Comarcal del Baix Empordà

Els productes del Baix Empordà arriben al mercat francès de Sant-Andreu

0
Els productes del Baix Empordà s'han mostrat a la la quarta edició de la mostra, juntament amb altres productes locals d’Olot; tot ressaltant l'oportunitat de poder vendre la marca Empordà al mercat transfronterer de França
obres mercat municipal palamós

Palamós treu a concurs públic 11 parades del Mercat

0
Les concessions del Mercat Municipal de Palamós van expirar l’hivern passat després de 30 anys de vigència i l’Ajuntament va llavors convocar la licitació...

Atropellen un duc a la carretera de Palamós a Sant Feliu

0
El Grup de Natura Sterna ha denunciat que han trobat un duc atropellat a la carretera que va de Palamós a Sant Feliu de Guíxols.