18.2 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

No és més net qui més neteja

Supermatí - opinió
No és més net qui més neteja
Loading
/

Bon dia! Avui, ja em disculpareu, us haig de dir una cosa poc agradable… brutegem!. Sí, així, en general, tots, com a societat.
Cada dia generem tones de residus que la terra ja no pot empassar, empudeguem l’aire i contaminem rius i mars. Som tan expansius que fins i tot hem creat brossa espacial. Sis dècades de carrera espacial han deixat en òrbita milers de tones de ferralla que ja arriben a amenaçar els sistemes de comunicació al nostre planeta.

Però bé tornem a la terra. Sembla que una cosa tan senzilla com llençar la brossa allà on toca s’ha convertit en tot un problema. Fa feredat el volum d’andròmines, runa i deixalles fora dels contenidors, i el més greu, en plena natura. Per això la importància de l’activitat del «Let’s Clean Up Europe», una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius… La campanya d’enguany serà del 7 al 9 de maig.

El més important és que hauríem d’aprendre a generar menys residus -i llençar-los allà on toca!-, perquè com bé diu la dita, no és més net qui més neteja sinó qui menys embruta. Però, bé,  de moment a nosaltres, ara per ara, ens toca netejar… així que ens veiem aquest cap de setmana a les activitats del «Lets’s Clean Up».

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios