15.3 C
Pals
Dissabte, 7 desembre 2024
- Publicitat -

Noemí Osorio: “Amb el FlamenGi volem acostar el flamenc al públic general”

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
Noemí Osorio: "Amb el FlamenGi volem acostar el flamenc al públic general"
Loading
/

Ja fa uns dies que ha començat el festival FlamenGi, però aquestcap de setmana arriben alguns grans artistes de renom a la ciutatde Girona. L’edició del 2024 se celebrarà del 8 al 29 de novembrea Girona, i també en altres localitats com Porqueres, Banyoles, Figueres i la Bisbal d’Empordà. I per parlar de l’edició d’enguany ens visita la directora del festival, Noemí Osorio.

Aquest cap de setmana, el festival arriba al seu moment àlgid amb concerts destacats. A Girona, Antonio Canales i Karime Amaya actuaran aquesta nit en un espectacle que combina dansa i música tradicional. Diumenge, Soleá Morente i José Miguel Monta portaran el seu art a Banyoles, en un altre esdeveniment amb aforament complet.

El certamen destaca per la seva aposta per l’heterogeneïtat del flamenc, oferint propostes innovadores com el concert de Mal de la Tremendita, que barreja flamenc amb música electrònica. Aquesta actuació, prevista per dissabte, es presenta com una de les més arriscades i transgressores del festival, amb les últimes localitats disponibles.

A més dels espectacles, el Festival Flamengi ofereix activitats culturals per difondre el coneixement del flamenc. Entre aquestes, hi ha conferències, projeccions de documentals i masterclasses impartides per professionals del sector. També es manté la tradicional “arossada popular”, que omple els carrers amb concerts de rumba i altres estils relacionats amb el flamenc.

Un dels moments més esperats serà demà al matí, amb l’actuació del Tablao Carmen de Barcelona a la Casa de l’Art, al barri de Vilarroja de Girona. Aquest esdeveniment, d’entrada lliure, busca portar el flamenc a tots els racons de la ciutat i fer-lo accessible a tothom.

El Festival Flamengi no només s’adreça als amants del flamenc, sinó que també vol captar nous públics. Segons la seva directora, Noemí Osorio, l’objectiu és trencar estereotips i mostrar la versatilitat d’aquest gènere musical. Així, es pretén que persones que mai han escoltat flamenc es deixin seduir per la seva riquesa i emoció.

Amb sis edicions a l’esquena, el festival ha aconseguit consolidar-se com una cita cultural imprescindible a les comarques gironines. La seva capacitat d’adaptar-se a diferents formats, des de grans espectacles fins a concerts íntims, ha permès apropar artistes internacionals a petits escenaris locals. Aquest any, localitats com Porqueres han debutat al festival amb gran èxit, evidenciant l’interès creixent pel flamenc en aquestes zones.

L’objectiu a llarg termini del festival és consolidar el mes de novembre com el referent del flamenc a la demarcació de Girona. Així, el certamen no només vol ser un punt de trobada per als amants del flamenc, sinó també un vehicle per donar a conèixer aquest patrimoni cultural arreu del territori.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios