nom Biblioteca la Bisbal
Manel Magrinyà

Coincidint amb el procés participatiu per escollir el nom de la Biblioteca de la Bisbal, s’ha conegut ara que al municipi rebrà 3591€ de ajuda, pel foment de la participació ciutadana. Es tracta de la quantitat que li ha correspost dels 22.189€ que la Diputació de Girona ha repartit entre set ajuntaments del Baix Empordà perquè desenvolupin polítiques enfocades al foment de la participació ciutadana.

Precisament el procés participatiu que s’ha endegat al municipi per tal d’elegir la dona que donarà nom a la Biblioteca de la Bisbal, està generant un animat debat que tenen com escenari les xarxes socials. La biografia de les finalistes es pot consultar a través de la web municipal i algunes entitats com el Grup de Dones i el Barri del Convent s’han definit públicament a favor d’alguna de les candidates.

Aquests són els noms i les dades

Victòria Vigo
Victòria Vigo (Barcelona, 1912 – Palamós, 2007) va fer de mestra a Corçà, Monells i la Bisbal.

Aurora Bertrana
Aurora Bertrana (Girona, 1892 – Berga, 1974) va ser una violoncel·lista que somniava ser escriptora.

Lluïsa Duran
Sant Feliu de Guíxols, 1899 – La Bisbal, 1983. Llibretera, activista cultural i política, represaliada pel Franquisme.

Maria Antònia Vilahur
Estimada professora bisbalenca molt recordada pel seu alumnat.

Maria Antònia Salvà
Maria Antònia Salvà (Palma de Mallorca, 1869 – Llucmajor, 1958). Poeta de l’Escola Mallorquina, és considerada la primera poeta moderna en llengua catalana.

Adela Trayter

Adela Trayter (1874-1968) va néixer a Figueres i va fer de parvulista a la Bisbal des del 1891 –any que va guanyar la plaça– i fins al 1925.

Maria Mercè Marçal
Maria Mercè Marçal (Pla d’Urgell, 1952 – Barcelona, 1998) va ser poeta, narradora, assagista i traductora.

Maria Gispert

Maria Gispert Jovés (la Bisbal, 1904 – 2003) va ser coneguda com la ‘Maria de la Impremta’. Filla d’impressors, va dedicar tota la seva vida a la llibreria familiar.

Ja es pot consultar el document que s’està repartint a totes les llars bisbalenques- que detalla la biografia de les dones proposades per donar a nom a l’equipament i com es desenvoluparà el procés. Dilluns 5 de novembre, a les 8 del vespre i a la Biblioteca es farà una sessió de retorn per informar dels resultats

Josep Maria Castells, regidor de Comunicació i participació ciutadana

 

Vídeo de Xevi Codolà en el que uns quants veïns de la Bisbal argumenten el seu vot en el procés participatiu per donar nom a la biblioteca