24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

S’anima el procés participatiu per escollir el nom de la Biblioteca de la Bisbal

Afegit el vídeo de Xevi Codolà en el que uns quants veïns de la Bisbal argumenten el seu vot 

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

Demanen 14 anys de presó per a l’acusat de matar el germà amb una crossa a Palafrugell

La fiscalia l'acusa d'homicidi amb les agreujants d'abús de superioritat i parentiu. L'acusat és un vell conegut de la justícia i acumula diverses sentències condemnatòries

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.
- Publicitat -

Coincidint amb el procés participatiu per escollir el nom de la Biblioteca de la Bisbal, s’ha conegut ara que al municipi rebrà 3591€ de ajuda, pel foment de la participació ciutadana. Es tracta de la quantitat que li ha correspost dels 22.189€ que la Diputació de Girona ha repartit entre set ajuntaments del Baix Empordà perquè desenvolupin polítiques enfocades al foment de la participació ciutadana.

Precisament el procés participatiu que s’ha endegat al municipi per tal d’elegir la dona que donarà nom a la Biblioteca de la Bisbal, està generant un animat debat que tenen com escenari les xarxes socials. La biografia de les finalistes es pot consultar a través de la web municipal i algunes entitats com el Grup de Dones i el Barri del Convent s’han definit públicament a favor d’alguna de les candidates.

Aquests són els noms i les dades

Victòria Vigo
Victòria Vigo (Barcelona, 1912 – Palamós, 2007) va fer de mestra a Corçà, Monells i la Bisbal.

Aurora Bertrana
Aurora Bertrana (Girona, 1892 – Berga, 1974) va ser una violoncel·lista que somniava ser escriptora.

Lluïsa Duran
Sant Feliu de Guíxols, 1899 – La Bisbal, 1983. Llibretera, activista cultural i política, represaliada pel Franquisme.

Maria Antònia Vilahur
Estimada professora bisbalenca molt recordada pel seu alumnat.

Maria Antònia Salvà
Maria Antònia Salvà (Palma de Mallorca, 1869 – Llucmajor, 1958). Poeta de l’Escola Mallorquina, és considerada la primera poeta moderna en llengua catalana.

Adela Trayter

Adela Trayter (1874-1968) va néixer a Figueres i va fer de parvulista a la Bisbal des del 1891 –any que va guanyar la plaça– i fins al 1925.

Maria Mercè Marçal
Maria Mercè Marçal (Pla d’Urgell, 1952 – Barcelona, 1998) va ser poeta, narradora, assagista i traductora.

Maria Gispert

Maria Gispert Jovés (la Bisbal, 1904 – 2003) va ser coneguda com la ‘Maria de la Impremta’. Filla d’impressors, va dedicar tota la seva vida a la llibreria familiar.

Ja es pot consultar el document que s’està repartint a totes les llars bisbalenques- que detalla la biografia de les dones proposades per donar a nom a l’equipament i com es desenvoluparà el procés. Dilluns 5 de novembre, a les 8 del vespre i a la Biblioteca es farà una sessió de retorn per informar dels resultats

Josep Maria Castells, regidor de Comunicació i participació ciutadana

 

Vídeo de Xevi Codolà en el que uns quants veïns de la Bisbal argumenten el seu vot en el procés participatiu per donar nom a la biblioteca

 

- Publicitat -
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Cinema Arinco de Palamós arranca el primer cap de setmana amb bons resultats i grans expectatives

Aquest passat dijous 24 de setembre, els cinemes Arinco de Palamós, juntament amb la cooperativa de "Cinema 4 you" , han obert les portes després de sis mesos, per a gaudir de la cultura en pantalla.

Una vintena de classes confinades al Baix Empordà després de dues setmanes de curs

El centre escolar més afectat pel coronavirus al Baix Empordà és l’Institut Sant Feliu de Guíxols, amb tres classes confinades (un total de 96 persones)

Els alcaldes i les alcaldesses del petits municipis del Baix Empordà es reuneixen amb el Consell Comarcal

Dijous passat es van reunir telemàticament els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 2.000 habitants amb el president del Consell Comarcal...

The Shins tornen amb la melanconiosa cançó ‘The Great Divide’

James Mercer ha tornat avui al panorama musical amb el seu projecte “The Shins”. Ho ha fet amb un nou single nomenat ‘The Great Divide’, ja es pot escoltar a través de les principals plataformes digitals. Mentre esperem amb la fe de la continuació de The Worm’s Heart (2018), el nou de The Shins ha…

Altres notícies