11 C
Pals
Dimecres, 29 març 2023
- Publicitat -

Torroella amplia la participació ciutadana i redueix l’endeutament de cara al 2019

Els pressupostos per al 2019 de Torroella de Montgrí segueixen les mateixes directives que s'han seguit durant els quatre anys de mandat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Govern de Torroella de Montgrí portarà aquest dijous, els pressupostos per al 2019. Una proposta econòmica que manté els eixos bàsics dels quatre anys de mandat reduir la pressió fiscal als ciutadans, mantenir la capacitat inversora i reduir l’endeutament.

L’objectiu és mantenir les polítiques socials, educació, dignificació de la via pública i millorar els serveis municipals com fins ara. Entre les novetats però hi ha un augment de la partida dels pressupostos participatius, que enguany arribaran als 100.000 euros. Un altre projecte sobre la taula és la construcció d’una nova comissaria per la Policia Local de Torroella de Montgrí.

Josep Maria Rufí, alcalde del municipi ha explicat a Ràdio Capital perquè s’ha augmentat la xifra dels pressupostos participatius. De fet, ha estat la posició d’una altra força política qui ha aconseguit aquest augment. El batlle en declaracions a aquesta emissora.

L’evolució positiva de les finances locals en els darrers exercicis permet mantenir una important capacitat inversora, amb la contenció de la pressió fiscal i la reducció de l’endeutament municipal, eixos estratègics de la gestió en matèria d’hisenda municipal.

La proposta que se sotmetrà a aprovació puja a 18.138.000 euros, un 1,44 % més que l’exercici anterior. La partida d’inversions és d’1.719.000 euros. Les principals actuacions són:

  • Centre d’Interpretació Espai Medes de l’Estartit → 640.000 euros
  • Desenvolupament zona esportiva municipal → 500.000 euros
  • Seu de la policia local → 100.000 euros
  • Inversions en pressupostos participatius → 100.000 euros
  • Inversions PAES i instal·lació fotovoltaica a l’Espai Ter → 55.000 euros
  • Inversions proposades als Consells de Barri → 25.000 euros
  • Connexió carril bici entre càmpings → 20.000 euros
  • Administració electrònica → 20.000 euros

Els pressupostos recullen la congelació del principals impostos i taxes, d’acord amb les ordenances aprovades el mes passat. S’hi incorpora, a més, una nova reducció en la taxa d’escombraries (un 3% les domèstiques i un 2% en les industrials) segons el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg del mandat. Les reduccions s’afegeixen a les de l’any passat, que també van seguir el mateix percentatge. En aquest sentit, cal remarcar també l’increment dels ingressos derivats de la recollida selectiva que any a any augmenten de forma considerable.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La primavera, dicotomia d’estats anímics

Ha arribat la primavera,l'única estació que totes les cultures han celebrat al llarg de la història, perquè simbolitza l'equilibri...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -