22.4 C
Pals
Diumenge, 4 juny 2023
- Publicitat -

Augmenten els diners pels nous pressupostos participatius de Torroella i l’Estartit

L'increment de 25.000 euros també beneficia l'Estartit ja que veurà la possibilitat de presentar projectes únicament per l'àmbit de l'EMD

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El municipi de Torroella de Montgrí i l’Estartit tindran una segona edició dels pressupostos participatius. Una de les novetats que té la nova votació és l’increment fins als 100.000 euros de la partida pressupostària destinada.

Les expectatives del consistori són superar el nombre de participació obtingut durant la primera edició. Amb els pressupostos participatius del 2018 es va arribar a una participació del 8%. Ara però amb l’experiència obtinguda, volen millorar la xifra i resoldre alguns problemes de gestió.

Una de les novetats d’enguany serà l’increment econòmic destinat als pressupostos. A aquelles competències de l’Ajuntament dins del municipi s’hi destinaran 75.000 euros i els altres 25.000 euros serviran per millorar l’EMD de l’Estartit.

Aquesta divisió permetrà als ciutadans votar propostes més properes. Ho explica a Ràdio Capital, Marc Calvet, regidor de participació ciutadana de Torroella de Montgrí.

El consistori de Torroella també ha implementat l’ús de la pàgina web a l’edició dels pressupostos participatius d’enguany. L’any passat ja va estar actiu però només pel tràmit final. Ara però es podrà fer un seguiment de totes les propostes presentades.

A partir d’aquest dijous els ciutadans ja podran fer propostes fins el proper 10 de maig. Serà en aquell moment quan s’avaluaran les ofertes i s’obrirà un taller per decidir les 15 propostes finals. Després a finals d’any es celebraran les votacions. El regidor de participació ciutadana, Marc Calvet, a aquesta emissora.

Aquests pressupostos participatius però estaran contemplats en els pressupostos de Torroella del 2019. Un any que comptarà amb les eleccions municipals celebrades al maig. Tot i els comicis, els projectes que s’acabin escollint entraran dins dels pressupostos previstos per aquell any, ja que aquests pressupostos encara els decidirà el govern actual.

Tot i això, el consistori està confiat que l’execució dels projectes s’acabarà abans de les eleccions del maig. Si no fos el cas, Calvet ha explicat a Ràdio Capital que el proper govern seguiria executant la proposta ciutadana.

Ara però el consistori està centrat en animar a la gent a participar en aquesta nova edició dels pressupostos participatius. De fet, esperen tenir acabat el projecte guanyador de l’any passat abans de l’estiu. També destaquen però les idees útils que poden acabar com una partida independent dins dels pressupostos municipals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les comarques gironines concentren el 44% dels habitatges d’ús turístic registrats a Catalunya

Al llarg de l'última dècada, les llicències a la demarcació s'han multiplicat per quatre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -