7.1 C
Pals
Dimecres, 19 Febrer 2020

Augmenten els diners pels nous pressupostos participatius de Torroella i l’Estartit

L'increment de 25.000 euros també beneficia l'Estartit ja que veurà la possibilitat de presentar projectes únicament per l'àmbit de l'EMD

El més llegit

L’Ajuntament de Palamós delimita l’espai on es farà la nova estació d’autobusos

Aquesta estació s'ubicarà entre el carrer Enric Vincke i el Pla de Sant Joan, amb un cost d'uns 2,4 milions d'euros que assumirà la Generalitat

Marcos Pacheco, president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Convent content amb l’inici de la campanya per formar part de la...

Crida de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri del Convent, la Fundació Acollida i Esperança i l’Escola Empordanet a persones dinàmiques i amb iniciativa que ajudar a impulsar activitats i projectes del sector sud de la Bisbal

El món de l’havanera homenatjarà Càstor Pérez aquest novembre

Serà en un acte organitzat per la Fundació Ernest Morató el pròxim 1 de novembre

Sancionat l’Hotel Hipócrates de Sant Feliu per tancar sense avisar

Inspecció de Treball ha sancionat l'Hotel Hipócrates de Sant Feliu de Guíxols després que al gener tanqués i deixés als treballadors a l'estacada sense poder accedir al subsidi d'atur

El meu carrer no té res

És un carrer encarat a nord.  Un carrer intramurs de Torroella de Montgrí que mira el castell. El pot veure...

El municipi de Torroella de Montgrí i l’Estartit tindran una segona edició dels pressupostos participatius. Una de les novetats que té la nova votació és l’increment fins als 100.000 euros de la partida pressupostària destinada.

Les expectatives del consistori són superar el nombre de participació obtingut durant la primera edició. Amb els pressupostos participatius del 2018 es va arribar a una participació del 8%. Ara però amb l’experiència obtinguda, volen millorar la xifra i resoldre alguns problemes de gestió.

Una de les novetats d’enguany serà l’increment econòmic destinat als pressupostos. A aquelles competències de l’Ajuntament dins del municipi s’hi destinaran 75.000 euros i els altres 25.000 euros serviran per millorar l’EMD de l’Estartit.

Aquesta divisió permetrà als ciutadans votar propostes més properes. Ho explica a Ràdio Capital, Marc Calvet, regidor de participació ciutadana de Torroella de Montgrí.

El consistori de Torroella també ha implementat l’ús de la pàgina web a l’edició dels pressupostos participatius d’enguany. L’any passat ja va estar actiu però només pel tràmit final. Ara però es podrà fer un seguiment de totes les propostes presentades.

A partir d’aquest dijous els ciutadans ja podran fer propostes fins el proper 10 de maig. Serà en aquell moment quan s’avaluaran les ofertes i s’obrirà un taller per decidir les 15 propostes finals. Després a finals d’any es celebraran les votacions. El regidor de participació ciutadana, Marc Calvet, a aquesta emissora.

Aquests pressupostos participatius però estaran contemplats en els pressupostos de Torroella del 2019. Un any que comptarà amb les eleccions municipals celebrades al maig. Tot i els comicis, els projectes que s’acabin escollint entraran dins dels pressupostos previstos per aquell any, ja que aquests pressupostos encara els decidirà el govern actual.

Tot i això, el consistori està confiat que l’execució dels projectes s’acabarà abans de les eleccions del maig. Si no fos el cas, Calvet ha explicat a Ràdio Capital que el proper govern seguiria executant la proposta ciutadana.

Ara però el consistori està centrat en animar a la gent a participar en aquesta nova edició dels pressupostos participatius. De fet, esperen tenir acabat el projecte guanyador de l’any passat abans de l’estiu. També destaquen però les idees útils que poden acabar com una partida independent dins dels pressupostos municipals.

Últimes notícies

Supermatí 19 febrer 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dimecres

Més flors

La setmana passada la Carme Fenoll reivindicava més Roses a la nostra societat. Més Roses Regàs concretament. Segueixo el fil per reivindicar més dones que ens ajuden a fer una societat més justa i més solidària, amb o sense, nom de flor.

Alguns intervals de núvols al matí i tarda assolellada

Alguns núvols al matí amb més sol cap a migdia. Demà i els propers dies domini del temps anticiclònic i l'ambient assolellat.

Lewis Capaldi, Foals o Billie Eilish entre els guanyadors dels Brit Awards 2020

Lewis Capaldi ha aconseguit dos dels quatre guardons que optava en els Brit Awards, sent l’artista amb més premis, en una gala molt repartida i on també han rebut el seu guardó Billie Eilish, Foals, Stormzy, Mabel, Celeste o Tyler the Creator. El millor artista masculí ha estat Stormzy, mentre que en l’apartat femení la…

The Strokes estrenen ‘Bad Decisions’

Fa alguns dies The Strokes estrenaven dues noves cançons durant un acte polític, ‘At the door’ i ‘Bad decisions‘. Mentre que la primera la vam poder escoltar aviat en qualitat digital i veure’n el seu videoclip per aquesta segona hem hagut d’esperar a aquest dimarts quan finalment el grup de Julian Casablancas l’ha compartit a…

Més notícies