17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Norbert Botella: “Ens reunirem amb càmpings i hotels perquè puguin explicar la booktown als seus clients”

Fa uns mesos, Calonge es va convertir en el primer “Booktown” o Poble de Llibres de Catalunya, amb l’obertura de set llibreries al centre del poble. Des de llavors, l’activitat cultural no ha parat a la població, i cada mes es programen tot de cicles literaris per a totes les edats i gustos. Per saber com va el projecte i què en podem esperar, n’hem parlat amb el regidor de Cultura de Calonge, Norbert Botella.

El regidor fa una bona valoració dels primers mesos del projecte. Explica que hi va haver alguns dies de molta activitat, com Setmana Santa o Sant Jordi. Tot i això, reconeix que durant el mes de maig hi va haver menys gent.

Botella explica que aproximadament el 15% del turisme a Catalunya és cultural, és a dir, de gent que va en busca de literatura, art o música a l’hora de visitar algun poble. És per això que volen aprofitar aquest turisme per atreure a més gent.

Cicles culturals per a tots els públics

Per tal d’atreure a tot aquest públic cultural, a Calonge es fan periòdicament una sèrie de cicles que Norbert Botella defineix com “singulars” i “diferents”. Alguns d’aquests són: Vi en Vers (recitals poètics amb degusgtació de vins), Essencials, Llibreters VIP (amb escriptors de renom que recorreran les set llibreries recomanant títols destacats, i Homenéts (que convida a conèixer ‘Homenots’, grans escriptors, a través dels seus néts).

A més, també hi ha cicles pels més petits de la casa.

Preparats pels turisme

De cara a la temporada turística d’estiu, Norbert Botella explica que moltes llibreries també tenen llibres en altres idiomes. A part d’això, però, el regidor també ha afirmat que tenen “reunions pendents amb càmpings i hotels per explicar-los el projecte i que ells el puguin explicar als seus usuaris”. Aquestes trobades es faran al llarg d’aquesta mateixa setmana.

Tintín s’instal·larà a Calonge

El regidor també ha explicat que “aviat” s’inaugurarà un “espai tintinaire” al centre Calonge, on es retrà homenatge a les històries de Tintín. Serà una mostra permanent en què s’exposaran objectes de col·lecció i textos originals i signats pel mateix Hergé.

 

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios