10.3 C
Pals
Diumenge, 8 desembre 2024
- Publicitat -

Notícia d’interès per empresaris i autònoms

Els empresaris i autònoms que vulguin establir contractes amb les administracions públiques catalanes hauran d’estar inscrits en el Registre Electrònic d’Empreses Licitadores (RELI) abans del 9 de setembre de 2018

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els empresaris i autònoms que vulguin establir contractes amb les administracions públiques catalanes hauran d’estar inscrits en el Registre Electrònic d’Empreses Licitadores (RELI) abans del 9 de setembre de 2018. Així ho estableix la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic. És per aquest motiu que la Diputació de Girona, a través del Servei de Contractació, ha engegat una campanya per promoure que, abans de la data esmentada, totes les empreses de les comarques gironines que vulguin optar a contractes públics estiguin registrades en el RELI.

Amb l’objectiu de millorar l’eficiència i reduir la burocràcia en els processos de compra pública, la Llei 9/2017 estableix procediments oberts simplificats en els casos tant de contractes de subministrament o serveis de valor estimat igual o inferior a 100.000 € com de contractes d’obres de valor estimat igual o inferior a 2.000.000 €

Per tal de simplificar i agilitar aquests procediments, la Llei 9/2017 obliga que, a partir del 9 de setembre, les empreses que vulguin contractar amb les administracions públiques catalanes estiguin inscrites en el RELI, que és responsabilitat del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. També ho poden fer en el Registre Oficial de Licitadors i Empreses Classificades del Sector Públic (ROLECE) de l’Estat o bé en qualsevol altre registre oficial de les comunitats autònomes. La inscripció en el RELI permet que les administracions públiques s’estalviïn requerir documentació administrativa a les empreses que obtinguin la millor puntuació en un procés de licitació, tenint en compte que aquest registre els aportarà informació per comprovar si:

  • Les empreses estan constituïdes.
  • El signant de la proposició té prou poders per formular l’oferta.
  • L’empresa compleix els requisits mínims de solvència econòmica, financera i tècnica o bé té la classificació corresponent.
  • L’empresa té alguna prohibició de contractar.

De fet, la Llei 9/2017 va entrar en vigor el 9 de març passat, però, atenent que la inscripció en el registre implica que les empreses hagin de realitzar un seguit de tràmits previs, la nova llei de contractes va demorar l’entrada en vigor de l’obligatorietat d’inscriure-s’hi durant el termini de deu mesos. Aquesta moratòria acaba el 9 de setembre vinent i, per aquest motiu, cal que les empreses de les comarques gironines que vulguin optar a contractes públics s’hi registrin ben aviat. Per a més informació, es pot consultar aquest enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els Mossos reben de mitjana dues denúncies al dia per robatoris de cotxes i motos a les comarques gironines

La policia recomana lligar les motos i aparcar els cotxes en “zones ben il·luminades i que siguin de pas”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -