19.6 C
Pals
Diumenge, 13 juny 2021
- Publicitat -

La nova fase de mesures “dona aire” a les llibreries del Baix Empordà

Les llibreries podran obrir al cap de setmana, i les de més de 400 m2 també ho podran fer cada dia. Això, juntament amb el canvi a confinament comarcal, serà una millora important per a moltes llibreries del Baix Empordà, sobretot les de municipis petits

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Fotografia: Llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell. Via Twitter: @llibreriavitela

Les últimes mesures del PROCICAT contra la covid-19, anunciades el passat dijous, afecten directament les llibreries de Catalunya. Aquestes han passat a ser considerades equipaments culturals, i per tant no s’engloben amb la resta de comerços. Això significa que a partir d’ara podran obrir al cap de setmana, i les més grans, tot i tenir més de 400 m², podran fer-ho també cada dia. 

La Caseta de Pals llibreria
Llibreria La Caseta (Pals). Via Instagram: @lacasetapals

A més, el confinament comarcal (també una de les noves mesures) ajuda a millorar la situació de moltes llibreries del Baix Empordà, sobretot les de municipis més petits. A més, poder obrir el cap de setmana els permet recuperar un públic que havien perdut durant aquest últim mes. Això és el que explica Maria Martín, de la llibreria infantil La Caseta, de Pals.

Gemma Garcia, de la llibreria Vitel·la Espai Fòrum de Palafrugell, també explica que han viscut les últimes setmanes amb “incertesa” perquè molts dels seus clients són dels pobles del voltant, i perquè els dies que solen tenir més feina són precisament els dijous, divendres, dissabtes i diumenges.

Per això explica que les noves mesures els “donen una mica d’aire”, però que també espera que no es tracti de només una estratègia electoral

“esperem que la mesura es mantingui perquè si alguna cosa és realment segura, és una llibreria”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Ràdio Capital 20 anys – Capítol 15: 2015

Hem repassat el bo i millor del 2015 amb la Mar Coll, en Miquel Curanta i en Marc Clapés.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -