19.5 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Nova polèmica a la platja d’Illa Roja (Begur): Denuncien l’aparició d’aigües fecals

El portaveu de l'associació "Salvem el Nudisme a l'Illa Roja", Joan Carles Doval, ha explicat a Ràdio Capital que aquestes aigües fecals ja van sortir a l'octubre, just quan estaven desmuntant la guingueta d'aquesta platja.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’associació d’usuaris naturistes de la platja nudista d’Illa Roja (Begur), anomenada Salvem el Nudisme a l’Illa Roja, han denunciat l’aparició d’aigües fecals a la platja. Segons El Punt Avui, l’associació ha definit Illa Roja com a “fossa sèptica”, doncs també han aparegut cables elèctrics a la sorra que són un risc per a persones i animals.

El portaveu de l’associació, Joan Carles Doval, ha explicat a Ràdio Capital que aquestes aigües fecals ja van sortir a l’octubre, just quan estaven desmuntant la guingueta d’aquesta platja. Llavors, “van ensorrar” tots aquests excrements allà mateix i recentment, amb la llevantada, han tornat a sortir a la llum.

El regidor de Platges de l’Ajuntament de Begur, Eugeni Pibernat, ha dit que aquestes aigües residuals estan en un dipòsit d’aigües de les dutxes, serveis i la guingueta dotat amb una bomba que impulsa les aigües cap al clavagueram i la depuradora de Pals, i que “no van a parar al mar”.

A tot això, Doval ha contestat a Ràdio Capital que aquest clavagueram va començar a funcionar al setembre de 2021, i no entenen com un mes després va haver-hi una fuita ni com ho feien abans a l’estiu. Per tant, el portaveu es pregunta “com s’està fent tot això?” i si hi ha “deixadesa de funcions per part de l’Ajuntament?”.

Finalment, Eugeni Pibernat diu que és una instal·lació semblant a la d’altres guinguetes, incorporada l’any passat per “dotar la platja d’una dutxa i inodors oberts a tots els banyistes, no només als clients de la guingueta”. Tot i això, l’Ajuntament ha donat la raó als naturistes en altres aspectes que criticaven, com per exemple, un requeriment als restauradors perquè la terrassa i el volum de la música es redueixi.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

El Palafrugell, davant del partit més important de la temporada

Aquest diumenge es juga a Girona el tercer i definitiu partit del 'play-out' de l'OK Lliga, entre el Garatge Plana i el Corredor Mató Palafrugell
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -