L'antic ajuntament de la Bisbal d'Empordà en obres | Imatge: Ajuntament de la Bisbal
L'antic ajuntament de la Bisbal d'Empordà en obres | Imatge: Ajuntament de la Bisbal

Les obres de reforma de l’antic ajuntament de la Bisbal d’Empordà han començat abans del previst. L’interès que té l’actual govern del municipi és poder convertir el local en un lloc d’accés al públic.

Les obres han hagut de començar abans si l’Ajuntament es vol beneficiar de la subvenció de la Generalitat de Catalunya. Una subvenció que havia d’acabar al desembre del 2019, però l’any passat es va comunicar que es reduïa el termini acordat. Les reformes de l’antic ajuntament formen part del Pla de Barris de la Bisbal d’Empordà que serveix per impulsar el nucli antic del municipi.

Ara el nou termini estipula que totes les reformes han d’estar acabades abans del juny d’aquest any. Si no estan acabades, la Generalitat no atorgaria la subvenció del 50% del cost de l’obra. Una subvenció que cobriria 473.387,50 euros. Ho explica Gemma Pascual, regidora de Pla de Barris.

L’oportunitat servirà als ciutadans per poder utilitzar l’immoble com espais de coworking. A l’antic ajuntament de la Bisbal també s’hi instal·larà Ràdio Bisbal, i per obligatorietat del conveni un centre obert de menors i aules de formació homologades.

L’espai de coworking és una proposta de la ciutadania feta durant el debat participatiu del projecte. També es preveia crear una sala polivalent de reunions, però per normatives de seguretat no s’ha pogut tirar endavant.

L’antic ajuntament de la Bisbal s’ha remodelat diverses vegades, però l’última va ser al segle XX. Després d’aquella remodelació l’edifici es va convertir en un jutjat.