10.8 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

On podeu anar a votar el 14F al Baix Empordà?

El compliment de les mesures sanitàries per prevenció de la COVID-19 ha obligat a fer canvis respecte altres anys per dur a terme les eleccions parlamentàries del 14 de febrer de manera segura.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El compliment de les mesures sanitàries per prevenció de la COVID-19 ha obligat a fer canvis respecte altres anys per dur a terme les eleccions parlamentàries del 14 de febrer de manera segura.

Així doncs, a Torroella de Montgrí l’Ajuntament ha habilitat l’Auditori Teatre Espai Ter i la Sala Polivalent de l’Estartit com a locals electorals. S’ha previst una distribució de les meses electorals per tal que cadascuna d’elles tingui accesos d’entrada i sortida diferenciats, així com un accés específic per persones de col·lectius vulnerables que tindran prioritat durant tota la jornada electoral. Pel que fa al nucli de l’Estartit, les votacions es realitzaran a la Sala Polivalent de l’Estartit, on s’hi ubicaran les meses 3A i 3B, com habitualment.

L’Ajuntament de Palafrugell ha habilitat nous col·legis electorals més amplis: el Pavelló poliesportiu, el Pavelló d’hoquei i l’Espai cultural La Bòbila. També ha creat un dispositiu de coordinació de la seguretat sanitària per a les eleccions de diumenge: l’interior dels edificis es controlarà el flux dels votants, per garantir les distàncies de seguretat, hi haurà gel hidroalcohòlic i serà obligatori l’ús de la mascareta. També hi haurà circuits d’entrada i de sortida i control d’accessos a l’entrada de cada un dels col·legis electorals per evitar aglomeracions. D’altra banda, els col·legis electorals que mantenen l’ubicació són l’Escola Barceló i Matas, l’escola de Llofriu i de Calella de Palafrugell.

A La Bibal d’Empordà es votarà als mateixos llocs de sempre. No canvia res.

A Sant Feliu de Guíxols hi haurà els mateixos col·legis electorals, excepte dos col.legis que s’unifiquen en un: el col.legi de l’Ajuntament i el del Centre Ocupacional Tramuntana passen al Pavelló Municipal La Corxera.

A Pals, el Pavelló Municipal (carrer Enric Fort, 3) serà el col·legi electoral. En aquest sentit, hi haurà personal de la Policia Local a les dependències del Centre Cívic on s’acostumaven a fer les eleccions fins ara per informar als/a les veïns/es de Pals que es dirigeixin, erròniament, a aquesta instal·lació municipal i que vulguin exercir el seu dret de vot d’aquest canvi de local electoral.

A Calonge i Sant Antoni es votarà al Pavelló d’Esports de Calonge i al Pavelló d’Esports de Sant Antoni, amb ventilació, servei de neteja i desinfecció constant.

A S’Agaró hi ha un canvi de punt de votació: hi haurà una nova mesa, amb l’estrena del nou espai social municipal a l’antiga església del Pla Sant Pol enlloc de l’habitual de Ca La Generosa. A Platja d’Aro s’utilitzarà tota la pista central del Palau d’Esports i Congressos (enlloc del terç habitual) i a Castell d’Aro també tot l’espai de la Sala Polivalent, garantint així que se celebren en espai amplis i de baixa densitat tant durant les votacions com durant el recompte.

A Palamós, hi ha un únic col·legi electoral: s’han centralitzat totes les meses a la nau polivalent dels 50 metres, al Carrer de Provença (davant plaça del Suro).

Es recomana a la ciutadania portar preparat el vot des de casa i votar segons una distribució de franges recomanades d’acord amb la situació sanitària personal.

– De 9 h a 12 h: Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral.

– De 12 h a 19 h: Els votants que no pertanyen a col·lectius de risc ni estan en quarantena votaran preferentment en aquesta franja.

– De 19 h a 20 h: Els col·lectius de persones en quarantena —contagiats, contactes estrets i sospitosos— votaran durant la darrera hora de la jornada electoral. Durant aquesta hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -