Oriol Borràs: “A Palamós vivim en un indret privilegiat”

- Publicitat -

Oriol Borràs, president del Club Alpí de Palamós, va aconseguir que un hobbie es transformés en un dels pilars més importants de la seva vida, la muntanya. A Veus de l’Empordà, amb Mar Coll, el president ha explicat part de la trajectòria del Club Alpí de Palamós i els diferents reptes que Borràs ha superat al llarg de la seva carrera esportiva.

Fa uns 20 anys que es va fundar el club i la seva intenció és donar a conèixer el medi natural i l’entorn a la gent del municipi. Palamós és un municipi coster i pel que diu el president de l’entitat, a pocs minuts tenim les Gavarres o l’Ardenya. Borràs ho afirma amb rotunidtat, vivim en un lloc privilegiat ja que tenim platja i muntanya.

El Club té diferents seccions com d’alpinisme, escalada o trail running, entre d’altres. Per elaborar les sortides l’entitat es reuneix cada tres mesos per decidir quines excursions es faran. I es van adaptant diferents sortides per diversos nivells. D’això en surt una programació trimestral on es poden apuntar els socis del Club. Llavors es formen els grups amb els diversos nivells.

De moment el club té uns 160 socis, dels quals alguns superen els 70 anys. Però Borràs explica que és complicat que hi hagi socis menors de 18 anys. La majoria són familiars de socis que ja estan apuntats. Però des del Club volen que s’apuntin més persones joves i un dels esports que més els crida l’atenció, segons l’Oriol, és l’escalada.

La trajectòria de l’Oriol Borràs

L’Oriol Borràs va començar a aficionar-se pel món de la muntanya a principis de l’any 2000. Fins llavors havia jugat a fútbol, però va començar a anar amb bicileta, a fer triatlons, anar a la muntanya, etc. I va ser al 2004 quan es va apuntar al Club Alpí de Palamós. Aquesta afició de les curses de muntanya va començar llavors.

Per fer els entrenaments, van amb un grup reduït. Hi ha molts entrenaments que els fan de manera conjunta. Tot i això, l’Oriol aprofita el cap de setmana per anar tot sol. Però la diversitat del grup d’entrenament és un aspecte que destaca l’Oriol Borràs.

A finals de l’any passat, l’Oriol va acabar la MegaRace, una cursa de 1.001 quilòmetres que s’havia de completar en menys de dues setmanes. Ell i un company s’hi van llançar de cap. La cursa es va aplaçar a l’estiu de 2021. Al final de tots els participants només en van acabar 12, un d’ells va ser l’Oriol. La MegaRace és una cursa complexa, tal com explica Borràs.

Aquest, a part de ser un repte físic, suposa un repte mental. Mesos abans ell i el seu company van haver-se de preparar, però la reflexió final és que aquesta cursa la pot fer tothom. El que és complicat és acabar-la ràpid.

- Publicitat -