7.6 C
Pals
Dijous, 2 desembre 2021
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí aposta per la sostenibilitat i s’adhereix al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia (PAESC)

El PAESC és una iniciativa de la UE per reduir les emissions de CO2 i augmentar l'adaptació als impactes del canvi climàtic

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat avui l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia (PAESC). És una iniciativa de la Unió Europea que té com a objectiu reduir les emissions de CO2 i augmentar l’adaptació als impactes del canvi climàtic. Un cop aprovada l’adhesió al PAESC, l’Ajuntament de Torroella es compromet a elaborar un Pla d’Acció pel Clima i l’Energia en un termini màxim de dos anys.

Aquesta adhesió al PAESC, a més, comportarà una actualització, revisió i ampliació dels compromisos adoptats al febrer de 2012, quan l’Ajuntament va adherir-se al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sostenible Local (PAES). Fruit del compromís amb aquesta iniciativa, també de la UE, que volia reduir les emissions de CO2 en més d’un 20% per a l’any 2020, l’Ajuntament va aprovar el 2013 un Pla d’Acció per l’Energia Sostenible. Es van definir 74 accions, de les quals gran part ja s’han executat, com ara la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’Espai Ter o la col·locació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics a la via pública.

Ara, la nova proposta fixa objectius per a l’horitzó del 2030. Els ajuntaments signants es comprometen a reduir, com a mínim, un 40% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle respecte l’any 2005. També es comprometen a participar en l’adopció d’un enfocament conjunt per abordar la mitigació i adaptació del canvi climàtic.

La regidora de Medi Ambient, Natàlia Navarro, afirma que l’Ajuntament de Torroella fa anys que dur a terme una política activa i pionera, també en matèria de sostenibilitat i lluita contra el canvi climàtic. Navarro també ha recordat que el treball  per la sostenibilitat que promou l’Ajuntament és totalment transversal i afecta tots els àmbits de la gestió municipal: desenvolupament turístic respectuós amb l’entorn, mobilitat, estalvi energètic o restauració d’elements del patrimoni, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel tapat a primera hora i Tramuntana guanyant força al llarg del dia

Inici del dia amb més núvols i progressiva obertura de clarianes amb la intensificació de la Tramuntana
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -