20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Palafrugell presenta la proposta de cohabitatge de Convivalis amb la voluntat de revitalitzar el municipi

Aquesta proposta d'habitatge està pensada per persones que volen viure en un habitatge del centre històric compartint zones comunes amb serveis en edificis rehabilitats i amb l'opció de lloguer o compra, però sempre per fer un ús de primera residència

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Palafrugell ha acollit la primera presentació de cohabiting al municipi, una iniciativa impulsada per l’empresa sense ànim de lucre Convivalis. Aquesta proposta d’habitatge està pensada per persones que volen viure en un habitatge del centre històric compartint zones comunes amb serveis en edificis rehabilitats i amb l’opció de lloguer o compra, però sempre per fer un ús de primera residència.Aquestes residències sortiran al mercat amb un preu que ronda els 750 € mensuals i s’hi inclouen els subministraments  i els serveis de tot l’edifici i que generarien 175 €/mensuals amb la inversió de 50.000 € per habitatge que es retornarien quan marxessin els llogaters. Convivalis ha trobat un model financer que permetrà finançar les rehabilitacions amb la complicitat dels propietaris dels immobles i dels inversors privats que aposten per crear un nou model d’habitatge.

Una part dels habitatges de cada promoció els podran tenir persones que vulguin comprar un habitatge de primera residència al centre de Palafrugell, així com inversors que vulguin comprar un habitatge que gestionaria Convivalis i que garantiria amb una rendibilitat del 3% d’interès anual. Tal com apunten des de l’entitat aquesta fórmula permetria incrementar el percentatge d’habitatges de lloguer i garantir uns lloguers a llarg termini a persones que busquen una solució per als propers anys de la seva vida i no l’han trobada.

La proposta de cohabitatge és una solució convivencial destinada a persones que volen un habitatge privat, però que alhora conviuen amb altres persones i que no volen viure a l’extraradi perquè volen tenir els serveis a prop. En aquesta trobada a Palafrugell també s’ha parlat dels serveis que es poden anar incorporant en funció de la necessitat de cada comunitat, com són la mobilitat i l’assistència. També s’ha destacat que Convivalis, com a administrador de totes les finques, actuarà per crear, adaptar i gestionar les regles de convivència.

De moment, s’ha obert una llista d’espera per les persones que vulguin compar o llogar un habitatge de primera residència i pels inversors a la pàgina web de Convivalis. Les persones que tenen un embrió de comunitat també es poden inscriure i Convivalis els ajudarà a trobar altres persones que també estiguin interessades a compartir l’edifici. En aquests moments l’empresa està buscant els edificis per rehabilitar i els propietaris que vulguin participar a través d’una permuta en habitatges de primera residència on podrien viure o llogar a través de Convivalis.

Les persones que s’inscriguin a la llista d’espera hauran de confirmar el seu interès en els preus de la quota i que estan disposats a invertir 50.000 € amb una rendibilitat del 3% d’interès anual en el moment que entrin a viure. Aquelles persones que vulguin comprar un habitatge de primera residència en una promoció de cohabiting també s’hauran d’inscriure així com els inversors que no hi viuran, però estan disposats al fet que Convivalis gestioni el seu habitatge amb uns ingressos garantits del 3%. La voluntat és treballar amb l’Oficina d’Habitatge de Palafrugell per facilitar l’accés a les promocions de cohabiting de la gent que ho necessiti i per acreditar l’ús de primera residència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival·B celebra 10 anys amb Mushka, Julieta, Guillem Gisbert o Maria Hein

El Festival•B celebrarà el seu desè aniversari al Parc del Fòrum els dies 27 i 28 de setembre detectant les noves sensibilitats musicals emergents que marquen la tendència més actual. L’últim festival de l’estiu a Barcelona anuncia un segon avanç artístic ple de talent dins de l’escena independent i alternativa. Encapçalant aquest nou avançament trobem
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -