15.9 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell subvencionarà la compra de bicicletes elèctriques

El consistori vol fomentar la sostenibilitat i ajudar el comerç local

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell segueix apostant per la sostenibilitat i l’ús de la bicicleta en el seu entorn urbà i a llarg del seu territori. Per aquest motiu, s’ha posat en marxa, aquesta setmana, una línia d’ajudes econòmiques amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta al municipi, i al mateix temps, incentivar la seva compra en els establiments especialitzats. Aquesta campanya es posa en marxa por primera vegada i incorpora subvencions que poden arribar fins els 500 euros per fer-se amb bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

La convocatòria ha sortit amb 3 línies de subvencions diferenciades:
Línia 1: 200 € per bicicletes elèctriques urbanes.
Línia 2: 30 € per bicicletes convencionals urbanes (no elèctriques).
Línia 3: 500 € per bicicletes elèctriques tipus cargobikes.

Aquestes subvencions tenen per finalitat incentivar l’ús de la bicicleta a Palafrugell, com a mitjà de transport més sostenible, mitjançant la subvenció d’una part del cost de la compra d’una bicicleta a aquelles persones i empreses que s’hi acullin.

El regidor de Medi Ambient, Marc Heras, explica que “aquesta mesura pretén ser un pas més cap a una manera més eficient i sostenible de moure’s pel nostre municipi, aprofitant el desplegament de la xarxa ciclable. Volem aconseguir reduir l’ús del cotxe pels trajectes més curts que són fàcilment més pràctics de fer a peu dins del nucli urbà i en bicicleta per connectar amb els nuclis del litoral i de l’interior”.

Paral·lelament, el regidor de Mobilitat, Pau Lladó, esmenta que “amb aquesta iniciativa el consistori pretén també disminuir la contaminació provocada pels vehicles, la contaminació acústica, oferir una major accessibilitat i millor mobilitat, així com la regeneració urbana, i la reactivació econòmica”.

L’import total de la subvenció és de 40.000 €, fet que ens col·loca al nivell de ciutats com Bilbao o València que han estat capdavanters en aquest tipus d’apostes per a la mobilitat sostenible.

Termini i destinataris
El termini de finalització de les ajudes serà fins el 10 de desembre d’aquest any, i per tal d’accedir-hi caldrà fer-ho a través de la seu electrònica de l’ajuntament.

Els destinataris de les ajudes són les persones empadronades a Palafrugell i majors d’edat, d’una unitat familiar en la que algun dels seus membres sigui titular d’un vehicle subjecte al pagament de l’impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) a Palafrugell. D’altra banda, en el cas de la línia 3 d’ajudes també es tindrà en compte que siguin titulars d’una activitat comercial amb local a Palafrugell o es compti amb una parada al mercat diari de la vila. Com a màxim s’atorgarà una subvenció per unitat familiar (línies 1 i 2) o per activitat comercial (línia 3). Les subvencions s’atorgaran en règim de concurrència competitiva d’acord a l’ordre de presentació de les sol·licitud i fins a esgotar la dotació econòmica.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un equip format per 8 treballadors de l’Ajuntament de Palafrugell participarà a la prova solidària Oncotrail

És el vuitè any consecutiu on participa un conjunt format per persones vinculades al consistori
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -