25.6 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

Palafrugell celebra Sant Jordi amb una Lectura virtual de l’obra de Josep Pla a través de les xarxes socials

El President de la Generalitat, Quim Torra, i la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, tancaran la Lectura virtual. Des de dilluns, tothom que ha volgut participar ha penjat a les seves xarxes socials un vídeo llegint l’obra de Josep Pla.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Covid-19 no ha aturat Sant Jordi ni la Lectura de l’obra de Josep Pla que cada any organitza l’Ajuntament de Palafrugell. Enguany, l’àrea de Cultura, amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla, han animat la ciutadania a participar en una lectura virtual. D’aquesta manera, des de dilluns, tothom que ha volgut participar ha penjat a les seves xarxes un petit vídeo d’un minut de durada llegint un fragment del llibre de l’obra de l’autor palafrugellenc.

A nivell institucional, a partir de les 10 del matí d’avui Diada de Sant Jordi es publicaran vídeos a les xarxes socials de l’Ajuntament (@ajpalafrugell i @palafrugellcultura) de diferents personalitats del món de la cultura i la política catalana. Obrirà la Lectura l’escriptora Laia Aguilar, guanyadora del Premi Josep Pla 2020 i la tancaran les lectures de Miquel Noguer, President de la Diputació de Girona i de la Fundació Josep Pla, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Mariàngela Vilallonga, Consellera de Cultura, i Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya, a les 8 del vespre.

Al llarg del dia, les xarxes socials de l’Ajuntament també aniran compartint els millors vídeos que la gent hagi publicat des dels seus perfils. Els escollits tindran un obsequi que podran recollir a les instal·lacions del Teatre Municipal un cop s’aixequi el confinament.

Sant Jordi a Palafrugell i Josep Pla

Des de fa 16 anys, la jornada de Sant Jordi a Palafrugell ha tingut com a acte central la Lectura continuada de l‘obra literària de Josep Pla, que normalment compta amb la participació de diverses persones que llegeixen, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda, fragments de diferents obres de Josep Pla. Tradicionalment són centenars de persones les que s’acosten fins al Teatre Municipal amb la intenció de llegir un fragment. També es compta amb la participació de les escoles i de personalitats com el President de la Generalitat de Catalunya, passant per les entitats socials, culturals i esportives del municipi.

Aquest any davant les circumstàncies actuals provocades per la pandèmia de la Covid-19, que han fet impossible la lectura de forma presencial, l’Ajuntament ha optat per no perdre la tradició i fer una Lectura virtual.

Lectura virtual de Josep Pla per Sant Jordi. Laia Aguilar

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -