11.1 C
Pals
Dimarts, 28 novembre 2023
- Publicitat -

Nova taxa a les terrasses al carrer al litoral de Palafrugell

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Nova taxa a les terrasses al carrer al litoral de Palafrugell
/

El govern de Palafrugell vol aplicar una taxa anual als veïns que, com s’ha fet tradicionalment, se situen al passeig litoral públic amb taules i cadires, de manera que fan servir l’espai públic com a terrasses.

Amb la reforma del passeig de Llafranc, el consistori ja va reordenar que les característiques que havien de tenir les tradicionals “eixides”, amb unes mides preestablertes i uns criteris estètics unificats: l’Ajuntament indicarà als propietaris les pèrgoles que s’han d’instal·lar, que seran totes de color blanc.

La reordenació física de les terrasses de bars i restaurants de Llafranc es va fer efectiva des d’aquest juliol de 2017. Però als propietaris particulars se’ls ha deixat més temps. D’aquesta manera, durant la temporada d’estiu de l’any que ve, tant Llafranc com Calella com Tamariu hauran de complir la normativa de l’ajuntament, com ha avançat El Punt Avui.

Les terrasses de bars i restaurants ja paguen una taxa que l’ajuntament xifra en 74 euros, i el nou impost que vol aplicar l’ajuntament serà “similar”, segons el regidor d’Obra Pública de Palafrugell, Lluís Ros. “Si vius a Palafrugell, no tens el luxe de poder treure la taula al carrer. En canvi, allà, com que hi ha tradició, se’ls ha respectat la possibilitat de treure la taula pagant una taxa”, ha dit a Ràdio Capital.

El president de l’Associació Amics Unesco Palafrugell, Josep Granés, ha dit que el problema no està en fer pagar la taxa o no, sinó que directament no s’hauria d’ocupar la via pública, motiu pel qual van presentar una instància a l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dimarts fresc i bàsicament asolellat

Dimarts que no ens portarà gaire notícies meteorològiques. Ahir a la tarda ens va acabar de passar una cua de front i pot ser el que sigui una més noticiable d’avui. Només tindrem algun núvol residual, però bàsicament tindrem un dia bastant asolellat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -