19.1 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

Palafrugell fa el primer pas per construir un centre de congressos al Cap Roig

El més llegit

Avatar
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El ple de Palafrugell ha donat el vistiplau perquè el pla urbanístic dels jardins de Cap Roig comenci a caminar. És el pla que hauria de permetre construir un centre de congressos i reunions al castell, que es complementarà amb una auditori subterrani. La idea de l’auditori és evitar qualsevol impacte visual i mediambiental a l’espai natural protegit. La fundació bancària voldria convertir el cap Roig en un “centre de reflexió” d’economia que complementés l’atractiu dels jardins i el famós festival d’estiu.

El govern, a més, vol incorporar en aquest pla el camí de ronda abans de l’aprovació definitiva i firmar un conveni per establir qui paga les obres.

El passat mes de setembre el pla ja va acordar iniciar l’expropiació dels terrenys pel camí de ronda al Cap Roig. D’aquesta manera, l’Ajuntament tindrà la propietat d’aquests trossos, que ara mateix estan en mans principalment de la Fundació La Caixa.

Des de l’oposició, el socialista Xavier Rangel ha demanat que els propietaris mateixos cobreixin els costos de les obres.

L’alcalde, el republicà Josep Piferrer, assegura que estan en negociacions.

El portaveu de L’Entesa, Guillem Genover, ha demanat més informació i anar coordinats amb l’Ajuntament de Mont-ras perquè part del jardí afecta aquest altre municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -