20.7 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

La Policia de Palafrugell podrà controlar el volum de la música de la discoteca Costa Este

L’Ajuntament de Palafrugell i Costa Este han signat una conveni de col·laboració amb l’objectiu d’evitar les molèsties veïnals durant la temporada d’estiu, limitant el so o l'excés de soroll i el control de la zona d'aparcament

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell i l’empresa que gestiona la única discoteca destinada a l’oci nocturn del municipi (Costa Este) han signat una conveni de col·laboració amb una sèrie de punts que tenen a veure amb dos elements claus: el control de la zona d’aparcament i la limitació de so o l’excés de soroll. Aquests dos punts, fins a la data, han estat els més complicats de gestionar i solien aparèixer els dies de màxima afluència de gent a l’equipament, els quals coincidien amb els caps de setmana dels mesos de juliol i agost. La voluntat des del consistori i l’empresa és evitar les molèsties veïnals durant la temporada d’estiu en aquesta zona del municipi.

Pel que fa referència al so, l’empresa es compromet a instal·lar limitadors de so amb control remot, al qual hi tindrà accés la Policia Local. D’aquesta manera, si s’arriba a un màxim no permès segons les normatives, si s’escau es podrà intervenir remotament per reduir-ho. També es compromet a col·laborar en l’adequació en el soroll emès per fer compatible el desenvolupament de l’activitat amb el descans dels veïns i no instal·lar altaveus a l’aire lliure o fora de la zona delimitada com a discoteca.

En segon terme, pel que fa a un dels espais de més complexitat com és l’aparcament, el conveni recull que hi haurà suficient il·luminació a totes les zones perquè no en quedi cap enfosquida; donar seguretat i millorar l’entrada i sortides de vehicles, així com tenir un accés adequat per a l’entrada i sortida de vehicles d’emergència; disposar d’un mínim de 2 vigilants per cada 200 vehicles aparcats, i instal·lar un sistema de videovigilància. 

D’aquesta manera, l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, assegura que “amb aquest conveni volem que es pugui compaginar l’activitat econòmica amb el descans dels nostres veïns i veïnes, així com de la gent que ens visita”. El mateix alcalde assegura que el model d’oci nocturn en un municipi turístic ha de passar per ser de qualitat evitant les molèsties veïnals i ha de ser exemple de civisme.

Campanyes informatives

Finalment, el conveni recull que s’instal·laran rètols informatius on s’esmenti la prohibició de consumir alcohol així com la prohibició de posar música a l’espai de l’aparcament. I que també l’empresa es compromet a dur a terme campanyes informatives en defensa de la llibertat de les dones i contra la violència masclista, així com campanyes en contra l’excés de consum d’alcohol.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -