11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

Palafrugell inicia un procés participatiu sobre l’Ordenança d’ocupació de la via pública

Aquest procés participatiu vol contribuir a la proposta per establir un criteris per a l’ordenació, alienació de l’ocupació i la creació d’una estètica particular en quant a tancaments i elements permesos a la via pública en determinats espais del municipi.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell farà aquest divendres 17 a les 11h del matí una sessió informativa sobre l’inici del procés de participació ciutadana per modificar l’Ordenança d’ocupació de la via pública. Serà oberta a tothom i es farà a l’auditori del Museu del Suro.

Aquest procés participatiu vol contribuir a la proposta per establir un criteris per a l’ordenació, alienació de l’ocupació i la creació d’una estètica particular en quant a tancaments i elements permesos a la via pública en determinats espais del municipi. La plaça Nova i el carrer de Cavallers a Palafrugell, els passeigs Cipsela i Francesc de Blanes i la plaça Promontori a Llafranc, el passeig del Mar a Tamariu i el carrer Calau i la zona del Port Bo a Calella de Palafrugell, són els espais singulars que principalment regularà aquesta nova Ordenança.

Els establiments del front litoral i àmbits singulars dins del nucli de Palafrugell, han anat realitzant l’ocupació de l’espai públic, amb línies de tancament variades, materials dispars, creant una estètica, a vegades, poc harmoniosa. Aquesta nova Ordenança pretén establir una normativa en la regulació, estètica i d’alineacions, principalment en els espais més emblemàtics del municipi, per tal d’equilibrar els usos públics i privats de l’espai municipal. D’aquesta manera, s’incrementarà també el valor qualitatiu del paisatge urbà i posicionarà Palafrugell en situació d’avantatge en la seva projecció com a destí turístic de primera.

Posteriorment, entre els mesos de gener i febrer de 2022, es realitzaran sessions deliberatives amb els agents implicats de cada nucli per debatre sobre les modificacions de l’Ordenança de la via pública. I durant el mes de març, es donaran a conèixer les propostes acceptades.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -