27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

Palafrugell ja disposa del primer aparcament intel·ligent del municipi

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ja disposa del primer aparcament intel·ligent del municipi. Així, al cèntric pàrquing del Casal s’ha creat la instal·lació d’uns sensors situats a l’entrada i sortida de l’aparcament que controlen el nombre de vehicles i disposa de la informació concreta i en temps real de les places lliures que queden disponibles. Aquesta informació es pot veure en un rètol que està situat al carrer Torres i Jonama, fet que permet als usuaris visionar el nombre d’espais lliure dels quals disposa l’aparcament. Actualment, l’aparcament del Casal disposa de 226 places i suposa la bossa d’aparcament més gran del centre de la vila, el qual és gratuït entre el 1 de setembre i el 30 de juny.

L’Ajuntament de Palafrugell ha començat a desplegar una nova tecnologia que permetrà disposar del primer aparcament intel·ligent de la vila, i l’objectiu que de cara al futur la resta d’aparcaments públics també puguin comptar amb aquesta eina tecnològica.

Una de les principals problemàtiques de mobilitat al municipi se situa en el centre urbà, i amb aquesta eina es pretén millorar la circulació de vehicles, sobretot degut a que l’aparcament del Casal és el més ben situat i proper al centre comercial i és molt utilitzat durant tot l’any. D’aquesta manera, l’objectiu d’aquest desenvolupament d’smart city passa per afavorir l’activitat comercial i millorar la mobilitat al mateix temps.

El cost d’aquesta primera actuació que s’emmarca dins el desenvolupament de projectes d’smart city ha estat d’uns 10.000 euros aproximadament.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -