20.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Palafrugell minimitza l’impacte de les espècies invasores

Sobretot les tasques s’han centrat en l’eliminació d’ailants

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les darreres setmanes, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat actuacions de control de flora exòtica invasora (FEI) al municipi. En concret, les tasques s’han centrat en l’eliminació d’ailants (Ailanthus altissima), una espècie exòtica invasora de control prioritari, inclosa al Catálogo Español de Especies Exóticas Invasoras.

Els tractaments s’han portat a terme en diferents àmbits de Llafranc i Calella de Palafrugell, prioritzant aquells poblaments ubicats la zona limítrofa de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Muntanyes de Begur. L’objectiu dels treballs ha estat frenar la dispersió de l’espècie a l’interior de l’espai natural protegit, i millorar la qualitat ambiental d’aquests espais limítrofs.

Els treballs s’han realitzat seguint el protocol de control químic elaborat per la Diputació de Girona. També s’ha comptat amb el suport econòmic de la mateixa Diputació, a través de la línia de suport als ajuntaments de la demarcació de Girona per a l’eliminació i gestió de flora exòtica invasora en l’àmbit municipal. Aquestes actuacions donen continuïtat a les accions realitzades entre els anys 2007 i 2023 pel consistori.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 2×27

Programa rigorós amb Sergi Blanch, Francesc Niell i Oriol Bernà sobre el futur a la banqueta del Barça, l'actualitat...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -