19 C
Pals
Dimecres, 29 setembre 2021
- Publicitat -

Palafrugell posa en marxa el programa de prescripció social

Es tracta d’una recepta diferent per millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients amb recomanacions com activitats socials per mantenir les relacions amb altres persones

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Palafrugell ha posat en marxa el programa de prescripció social, per tal de promoure la salut emocional i el benestar dels seus habitants. Aquest programa consisteix en derivar, des del CAP de Palafrugell, persones amb problemes anímics relacionats amb situacions vitals com ara la soledat o la manca de relacions socials, a les diferents activitats que porta a terme el teixit associatiu de la vila, amb la prèvia adhesió al programa de les entitats.

El programa neix arran d’una proposta dels propis professionals d’atenció primària del CAP de Palafrugell. Des de les consultes de primària, han evidenciat que la pèrdua de salut obeeix a diferents factors i que és necessari un enfocament més ampli. Amb una visió biopsicosocial, les recomanacions de tipus social són una eina terapèutica més, al costat dels tractaments mèdics convencionals, especialment per a problemes relacionats amb determinades situacions vitals com poden ser la soledat o la manca de relacions socials.

La prescripció social suposa un altre tipus de recepta per a aquest tipus de pacients. El fet de compartir un entorn social i relacionar-se amb altra gent, complementat amb el tractament mèdic, pot ajudar a millorar alguna de les causes del malestar pel qual han acudit al seu centre de salut.

Com es duu a terme a Palafrugell?

En el cas concret de Palafrugell, aquest programa es duu a terme al Centre d’Atenció Primària de Palafrugell. El personal sanitari emet una recepta en forma de prescripció social, detallant quina activitat o actiu de salut pot ajudar-lo i deriva el pacient que ho necessita a una professional que facilita la seva participació regular en activitats comunitàries. Aquesta activitat ajuda a desenvolupar recursos socials i psicològics, promociona un reforç positiu i ajuda a mantenir un estil de vida actiu.

Més de 170 propostes

A Palafrugell s’han identificat 170 actius de salut, que poden augmentar a mesura que se n’identifiquin de nous. Un actiu de salut és un recurs que genera salut i benestar a les persones i als grups d’una comunitat: serveis, espais, persones, equipaments, entitats, entorns, etc.

Aquests actius s’han realitzat a partir d’un mapeig d’actuacions i recursos relacionats amb la salut comunitària del municipi a través del cercador-web “Actius i Salut” de l’Agència de Salut Pública. El programa de prescripció social també beneficia, de retruc, les entitats del Tercer Sector ja que pretén aconseguir que els seus serveis arribin a persones a les quals fins ara els costava molt d’arribar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El porta a porta a Forallac ja està del tot desplegat

Aquesta setmana finalitza el procés de desplegament del porta a porta a Forallac, amb l'inici de la prestació del servei al polígon industrial, el darrer punt planificat
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -