28.6 C
Pals
Dissabte, 12 juny 2021
- Publicitat -

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Ho va explicar l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, a l’entrevista al Supermatí de Ràdio Capital. Segons l’alcalde, des del CAP van demanar tenir instal·lacions preparades per no saturar el centre si algun dia cal fer proves massives al municipi.

Piferrer va afegir però que, de moment, no hi ha previst que s’hagin de fer cribratges al municipi.

Actualment el risc de contagi a Palafrugell és de 381.18, que és molt alt, tenint en compte que 100 ja és es considera alt. En els últims 7 dies s’han diagnosticat amb prova PCR 31 casos. Josep Piferrer assegura que s’ho prenen amb “calma” i amb confiança cap a les autoritats sanitàries.

Segons l’alcalde, la situació ara mateix al geriàtric està “controlada” i a les escoles, tot haver hagut de confinar alguns grups, no s’han detectat focus de contagis.

Valoració de les mesures sanitàries de l’estiu

Josep Piferrer explicava que ha estat un estiu complicat i en el que havien d’actuar molt ràpid per establir les mesures. De totes maneres, l’alcalde assegurava que des de l’Ajuntament estan “globalment satisfets” perquè la gent ha acceptat i s’ha adaptat bé a les mesures.

Tot i estar satisfets amb la feina de l’estiu, l’alcalde també reconeix que hi ha hagut mesures i canvis que no han pogut arribar a fer, com ara un aparcament dins del poble per descongestionar-lo o començar abans les obres de la platja del Golfet.

Els propers mesos

L’alcalde va explicar que ja han hagut de cancel·lar algunes activitats que s’havien de fer més endavant, com ara la Festa de la Bellesa i la Festa de l’Esport. Totes dues s’havien de celebrar a la primavera i es van ajornar fins la tardor, però, veient la situació actual, tampoc es faran ara.

Per una altra banda, sí que se celebraran, amb totes les mesures de seguretat, el Festival de Jazz i, aquest dissabte dia 26, el festival Flors i Violes d’aquest any. Serà un dia de concerts a la Plaça de Can Mario i per acudir-hi cal reservar entrades a la web www.florsivioles.cat.

Pel que fa a la situació dels comerços en els pròxims mesos, Josep Piferrer explicava que tot i el turisme, la temporada d’estiu ha estat “insalvable”, cosa que ha perjudicat els negocis. L’alcalde explicava que és per això que l’Ajuntament va aprovar unes mesures econòmiques per ajudar al sector.

Josep Piferrer afirmava, però, que ara mateix no es pot planificar gaire res, ja que tot anirà relacionat amb l’evolució de la pandèmia i les mesures que s’hagin de prendre al respecte.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Acord de col·laboració entre el Palamós CF i la Fundació Esportiva Palamós

Amb la idea de revitalitzar el futbol base palamosí, el Palamós Club de Futbol i la Fundació Esportiva Palamós volen impulsar un nou projecte esportiu de manera conjunta. Les dues entitats tenen la intenció de fusionar-se i començar una nova etapa que regeneri el futbol formatiu del municipi, dotant-lo dels recursos necessaris per a un desenvolupament comú.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -