21.8 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

Palafrugell acollirà un “market” que rep crítiques dels grups de l’oposició

És una iniciativa de l’equip de govern de l’Ajuntament en què participaran una vintena de parades en horari de 18 h a 24 h

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Del 24 al 27 de juny, l’espai Firal de Palafrugell acollirà un “market” que ha causat molta polèmica. Hi participaran una vintena de parades en horari de 18 h a 24 h. El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Joan Vigas, va comparar aquesta iniciativa amb mercats que es fan en altres municipis de la comarca com Begur, Sant Feliu de Guíxols o Pals (White Summer).

Crítiques

El “market”, però, ha rebut moltes crítiques per part dels grups de l’oposició. Des de Palafrugell En Comú Podem, Alfons Rius denuncia que la proposta no s’ha discutit amb l’associació comercial OOHX!GEN, que assegura que “necessita ajudes” després de la pandèmia. És per això que demanen que es cancel·li l’esdeveniment.

Per la seva banda, Juli Fernández, del PSC, també critica que hi ha hagut molt poca comunicació. En segon lloc, assegura que és una proposta “que no s’adapta a Palafrugell” i al seu sistema comercial. En declaracions a Ràdio Capital, explica que “no aportarà res” al municipi, només “massificació”. 

És per això que els socialistes han llançat una alternativa a l’equip de govern. Juli Fernández explica que ells serien partidaris de fer el “market” al centre de Palafrugell, i així ajudar també al comerç local. 

Resposta equip de govern

En resposta a aquestes acusacions en el Ple municipal, Joan Vigas, regidor de Promoció Econòmica, va reconèixer que la comunicació podria haver estat millor. A més, també va avançar un possible projecte de cares a les festes de Nadal de 2021: fer un mercat en què participin exclusivament comerços associats a Ooxhigen.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’onada de calor del 2022 causa una mortalitat “sense precedents” en la gorgònia vermella del Montgrí i les Illes Medes

Un estudi de la Universitat de Barcelona revela que l'onada de calor extrema de 2022 va incrementar la mortalitat de la gorgònia vermella al parc natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter, afectant el 70% de les colònies. Els investigadors adverteixen que aquests resultats amenaçen la viabilitat de l'espècie i podrien alterar la biodiversitat dels ecosistemes bentònics.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -