11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell presenta els principals projectes per al nou curs polític: Avinguda Espanya i millora de la sostenibilitat mediambiental

L’equip de govern ha presentat avui les actuacions més importants al municipi per als propers mesos.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Coincidint amb l’inici del curs polític, l’equip de govern (ERC, Som Gent del Poble i Junts x Cat) de l’Ajuntament de Palafrugell ha presentat avui els projectes més importants al municipi per als propers mesos. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, acompanyat del primer tinent d’alcalde Joan Vigas i el regidor de Medi Ambient i TIC Marc Heras, ha explicat els propers grans plans centrats en urbanisme, ajuts al teixit empresarial, medi ambient i noves tecnologies.

Pel que fa a les obres, s’inicien grans projectes cabdals en la fisonomia del municipi i que representen importants millores en la mobilitat. Principalment es tracta de l’ampliació de l’avinguda d’Espanya, en el seu tram entre el carrer Àngel Guimerà i la plaça Josep Pallach, que suposa un avenç considerable en la fluïdesa del trànsit i la mobilitat per la ronda exterior del nucli urbà. Aquestes obres, que ja han començat, tenen un pressupost de 2 milions d’euros. D’altra banda, el Consistori també ha iniciat els tràmits per a la construcció d’un nou pavelló esportiu que s’ubicarà al costat de l’escola Barceló i Matas.

Un altre canvi anunciat és la transformació de la plaça del Priorat de Santa Anna, fins ara un aparcament, que passarà a ser una plaça pública, amb una zona de càrrega i descàrrega amb control horari, contribuint a pacificar la zona centre del municipi. En aquest sentit, l’equip de govern també treballa en la creació de noves bosses d’aparcament gratuït, properes al nucli comercial i que ajudin a impulsar el comerç local. Així doncs, es crearan àrees d’aparcaments al costat de l’escola Barceló i Matas, Manufactures del Suro i L’Energia, que suposaran més de 300 places. Tots tres emplaçaments es troben a menys de 10 minuts a peu del centre. També es farà l’arranjament del pàrquing de l’avinguda Garcia Lorca i s’aplicarà una millor rotació del aparcament del Casal.

Seguint les prioritats establertes per l’equip de govern el darrer any i mig, clarament marcades per la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències, es manté la línia d’ajuts als negocis més afectats. En total, s’hauran destinat 3 milions d’euros entre ajuts a l’activitat econòmica i serveis a les persones.

En l’àrea mediambiental, els projectes principals es concentren en la instal·lació de la segona fase de la xarxa de calor a la zona esportiva i de plaques d’energia solar al Museu del Suro. Aquestes actuacions suposen una millora en la gestió forestal local amb l’ús de biomassa de proximitat, una reducció de les emissions de CO2 i un estalvi energètic. El cost d’ambdues millores està al voltant dels 340.000€. D’altra banda, també s’ha iniciat un estudi per a la instal·lació de 10 punts de càrrega de vehicle elèctric al municipi.

Pel que fa a les noves tecnologies, l’Ajuntament ha adquirit un nou programari per a la gestió del padró. Aquest sistema permetrà fer tot el procés d’empadronament online, tan internament com pel ciutadà. Aquest fet suposarà un escurçament en els terminis, una reducció de les llistes d’espera a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, així com la possibilitat per al ciutadà de fer aquesta gestió online. També a nivell informàtic, s’ha millorat el portal de mapes del municipi, que aporta més informació i optimitza la gestió interna i l’accés de la ciutadania a aquest servei.

Aquestes inversions es finançaran amb el romanent de tresoreria i excedents pressupostaris del quals disposa l’Ajuntament de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -