20.6 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Palafrugell i Sant Feliu hauran de tenir Zona de Baixes Emissions abans del 2025

Així ho ha acordat el govern amb ajuntaments, diputacions i gestors d'infraestructures com el Port i l'Aeroport de Barcelona

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i altres 65 municipis de tot Catalunya hauran de tenir una Zona de Baixes Emissions abans del 2025. Així ho ha acordat el govern amb ajuntaments, diputacions i gestors d’infraestructures com el Port i l’Aeroport de Barcelona, entre d’altres, a la Cimera de la Qualitat de l’Aire. El Govern Espanyol havia fixat només els municipis ambmés de 50.000 habitants haurien de disposar d’aquests espais de circulació, segons la llei estatal de canvi climàtic, que també estipula que s’havia de fer abans del 2023.

Però el govern català ha volgut anar més enllà i baixar fins a 20.000 el número d’habitants empadronats i ampliant el termini al 2025, i com a conseqüència el Baix Empordà inclou els dos pobles a la llista ja que Palafrugell, amb 23.046 habitants i Sant Feliu amb 22.210 superen el llindar mínim.

L’acord al que han arribat govern, diputacions i gestors d’infraestructures inclou una partida pressupostària de 6 milions per a la implantació de mesures per a l’establiment de les ZBE i que es vehicularan a través del Departament d’Acció Climàtica.

Què és una ZBE?

Una Zona de Baixes emissions és un espai d’exclusió per a la circulació dels vehicles més contaminants. Barcelona i la seva àrea metropolitana ja disposen d’aquesta Zona de Baixes Emissions des de fa un parell d’anys, que prohibeix la mobilitat als vehicles privats que més contaminen. Tamé a ciutats com Londres, Paris, Berlin o Brussel·les s’apliquen mesures com aquesta, que ara s’hauran de començar a aplicar en pobles del baix Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -