17.8 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell torna a cancel·lar el Carroussel Costa Brava

El passat mes de desembre la Generalitat va declarar el Carroussel Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Per segon any consecutiu, la Covid-19 serà la culpable que no es pugui celebrar el Carroussel Costa Brava (Carnaval de Carnavals), que havia de tenir lloc el 23 de maig. La situació actual d’incertesa ha portat a suspendre aquest característic esdeveniment palafrugellenc, una decisió que s’ha consensuat entre l’organització, l’Ajuntament de Palafrugell i l’Associació de Colles de Festes de Primavera.

Les restriccions de la Covid-19 han provocat que les feines que realitzen les diferents colles i els carrossaires es vegi afectades notablement, ja que necessiten mesos per a realitzar els preparatius i enguany ha estat impossible. Així, arribar a fer la tradicional desfilada, suposa un fet quasi impossible, ja que no s’han pogut acabar de confeccionar ni les disfresses ni la construcció de la gran majoria de carrosses.

Segons l’Associació, “la preparació, organització i construcció d’una carrossa comporta com a mínim 6 mesos de feina i sempre l’agrupació d’un nombre elevat de persones. Les restriccions per la Covid-19 ens impossibiliten fer tota aquesta feina i, en conseqüència, no podem participar en un hipotètic carroussel. Tristos però convençuts de la decisió, esperem que l’any 2022, any del 60è aniversari, celebrem el millor carroussel que ha vist Palafrugell”.

Malgrat aquesta situació, l’Ajuntament conjuntament amb l’Associació de Colles de Festes de Primavera i Els Trompats estan treballant des de fa mesos en fer unes Festes de Primavera engrescadores i sorprenents adaptades a totes les mesures de seguretat sanitària, que comporta la Covid-19.

Cal destacar que les Festes de Primavera són possiblement una de les festivitats més arrelades i de major tradició de Palafrugell. El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar, el passat mes de desembre, declarar el Carroussel de la Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional. D’aquesta manera, passa a formar part del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. El Carroussel Costa Brava, o Carnaval de Carnavals, és un important referent identitari per a Palafrugell i el seu entorn territorial. En la seva darrera edició, l’any 2019, unes 30.000 persones van seguir la desfilada a peu de carrer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Post temporada

Venim d’una temporada absolutament increïble des del punt de vista de la restauració i hotels.  Els amos dels allotjaments...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -