23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

Palafrugell torna a prohibir que es deixin tovalloles i cadires a les platges del municipi per guardar espai

Els agents cívics retiraran qualsevol objecte que porti més de mitja hora a la sorra

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha tornat a prohibir per segon any consecutiu que es deixin tovalloles i cadires a les platges del municipi per guardar espai. L’alcalde, Josep Piferrer, ha emès un ban que torna a fer vigent aquesta prohibició, adoptada ja l’any passat per evitar la picaresca arran de les limitacions d’aforament a les platges per la covid-19. Els agents cívics retiraran qualsevol tovallola o cadira que porti més de mitja hora a la sorra sense el seu propietari. L’any passat, entre els mesos d’agost i setembre, ja se’n van retirar més d’una vintena. La normativa s’estén a totes les platges de Calella, Llafranc i Tamariu.
L’Ajuntament de Palafrugell, seguint l’exemple de l’any passat, ha publicat un ban que prohibeix deixar tovalloles i altres estris a la platja per reservar espai. El text també especifica que qualsevol objecte, tovallola o estri de platja que estigui més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària s’intervindrà per part dels agents cívics (que la custodiaran fins al seu retorn).

La normativa és d’aplicació a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella, Llafranc i Tamariu. Per tal d’informar d’aquesta novetat als banyistes, es col·locaran panells informatius a totes les platges.

L’alcalde, Josep Piferrer, recorda que “ja es va dur a terme aquesta mesura l’any passat, i els agents cívics van retirar més d’una vintena de tovalloles i dues cadires durant els mesos d’agost i setembre”. “Valorem molt positivament l’actitud cívica dels usuaris al llarg de l’estiu passat, ja que des de la publicació del ban, van ser mínimes les actuacions que es van fer en aquest sentit”, subratlla Piferrer.

Aplicació al mòbil

Pel que fa a les mesures que afecten les platges, a l’aplicació ‘Palafrugell al mòbil’ es pot consultar en temps real el nivell d’ocupació de les platges. L’app permet saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o no. L’aplicació està disponible per Android i per IOS.

Les platges que es troben a l’aplicació són les següents: Tamariu, amb una capacitat per a 866 persones; Llafranc amb 1.318 places i a Calella de Palafrugell, el Canadell amb capacitat per a 639 persones; el port de Malaspina amb 80 places disponibles, la platja d’en Calau que té un total de 77 places; La platgeta amb capacitat per a 42 persones; el Port Bo, que té 35 places i finalment el Port Pelegrí que té una capacitat per a 243 persones.

Des de la temporada passada, les platges i cales de Palafrugell són espais lliures de fum. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa, diu l’Ajuntament, “és conscienciar la gent de les problemàtiques que pot generar el tabac en un espai natural com el de primera línia de costa”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -