10 C
Pals
Dimarts, 2 març 2021

Retirades una vintena de tovalloles de les platges, durant l’agost, les quals es feien servir per reservar espai a la sorra

El més llegit

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Sant Feliu de Guíxols tindrà un centre de trail running

Sant Feliu de Guíxols tindrà el seu propi centre de trail running. Així es va decidir a l'últim ple de l'Ajuntament, celebrat aquest passat dijous 25 de febrer. Junts per Catalunya va presentar una moció per a proposar la creació d'un centre de trail running que ha de convertir-se en un element de dinamització de la ciutat.

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palafrugell ha retirat un total d’una vintena de tovalloles i dues cadires durant el mes d’agost, concretament des de la data on es va establir la prohibició de deixar tovalloles i altres estris de platja per convertir-los en eines de reserva d’espai. D’aquesta manera, es valora positivament l’actitud cívica dels usuaris al llarg d’aquests dies, ja que des de la publicació del ban de l’alcalde, han estat mínimes les actuacions que s’ha realitzat en aquest sentit.

En el cas de la retirada de la tovallola o qualsevol estri de platja, que es troba més de mitja hora a la zona de bany sense la persona propietària, els agents cívics que controlen els accessos a les platges les intervenen i les custodien per al seu posterior retorn. Tot el material ha estat retornat als seus propietaris després de ser retirats per part dels agents cívics.

Aquesta normativa, va entrar en vigor el passat dia 10 d’agost, i s’ha aplicat a tots els nuclis costaners de Palafrugell: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. Paral·lelament, per tal d’informar als banyistes, es van col·locaran panells informatius a totes les platges.

La norma s’afegia a les altres mesures aplicades a les platges per prevenir la propagació de la Covid-19 com són la limitació d’aforament, la distància entre tovalloles i l’ús de mascareta. Un equip d’agents cívics, amb el suport de la Policia Local, vetllen pel seu compliment.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “aquesta nova normativa es va tenir que executar arran de les restriccions d’aforament de les platges i per evitar problemàtiques com les que havien sorgit durant els primers dies del mes d’agost, quan alguns banyistes ocupaven espai durant molta estona sense ser a la platja. L’objectiu era garantir i limitar l’ús privat de l’espai públic i assegurar una rotació efectiva, per tal que el màxim de gent pogués gaudir de les platges del municipi”.

Cal recordar que a través de l’aplicació “Palafrugell al mòbil”, fins al 31 d’agost, es pot consultar en temps real el nivell d’ocupació de les platges. Es tracta d’una aplicació molt visual i fàcil d’utilitzar, la qual permet saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles. L’aplicació està disponible per Android i per IOS.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Passaport de vacunació: què en pensen els hotelers de la Costa Brava?

La Comissió Europea està treballant en la creació d'un passaport “de vacunació”. Aquest certificat serviria per demostrar que una persona s’ha vacunat i, per tant, podria desplaçar-se amb més llibertat.

Altres notícies