11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell tornarà a tenir “Punt Lila” a les barraques

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Palafrugell instal·larà, per segon any consecutiu, un “Punt Lila” a la zona de les barraques, durant els 4 dies de concerts de la Festa a la Nit. El Punt Lila de Palafrugell és un punt de sensibilització i atenció a les violències sexistes que es puguin donar en el context de la festa a la Nit de la Festa Major de Palafrugell.

A diferència de l’any passat, que estava ubicat dins el chill-out Apalanca’t i també hi havia un punt d’atenció al costat de l’escenari, aquest any el Punt Lila disposa d’un espai propi i a més, s’ha ampliat l’horari i el personal d’atenció. El servei estarà ubicat dins del recinte de barraques, prop de l’entrada de l’Avinguda Espanya i romandrà obert durant les quatre nits de la Festa a la nit.

Durant la nit, les persones es podran apropar a demanar informació, participar de les dinàmiques preparades per les professionals del Punt Lila i així per poder obtenir polseres, xapes i adhesius amb els lemes: “A Palafrugell NO és NO!” i “A Palafrugell només SÍ és SÍ!”. Per altra banda, si alguna persona rep alguna agressió sexual i/o sexista se la podrà atendre psicològicament des del Punt Lila per professionals especialitzades.

L’any passat es van apropar a demanar informació unes 300 persones. La majoria expressaven el seu suport i gratitud per aquest servei i algunes dones aprofitaven l’espai per explicar alguna situació de violència masclista en l’espai d’oci nocturn que havien viscut en algun moment de la seva vida. També es van apropar entitats de dones d’altres poblacions a demanar informació sobre com estava organitzat el Punt Lila per tal de poder-lo traslladar a la seva població. Gràcies a la bona coordinació entre diferents àrees, serveis, entitats i la visualització de l’espai, es van poder atendre les diferents demandes.

El Punt Lila de Palafrugell és un espai de seguretat i que serveix per visualitzar diferents tipus de violències masclistes i sexistes que es donen en el context d’oci nocturn. Està organitzat per l’Espai Dona de l’àrea de Benestar Social en coordinació amb l’àrea de Joventut, Policia Local i Creu Roja. El moment actual demana que deixem de normalitzar, per fi, actituds, conductes i creences que sostenen l’estructura de la violència masclista.

 

Horaris Punt Lila Festa Major de Palafrugell:
– Dijous 18 de 23.00 a 3.00h
– Divendres 19 de 23.00 a 5.00h
– Dissabte 20 de 23.00 a 5.00h
– Diumenge 21 de 23.00 a 4.30h

”Punt_Lila_Noesno”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -