23.9 C
Pals
Dilluns, 3 octubre 2022
- Publicitat -

Palafrugell treballa en actuacions preventives contra la proliferació del mosquit tigre

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d’Àsia que es troba en expansió a Catalunya des de l’any 2004

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les plujes de les darreres setmanes poden haver activat punts de cria del mosquit tigre. Tanmateix, la proliferació del mosquit tigre al nostre entorn no depèn exclusivament de les pluges, ja que aquest cria principalment en l’àmbit privat, aprofitant els recipients que s’emplenen d’aigua en jardins, horts, basses ornamentals, desaigües, etc.

Des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, en coordinació amb el Programa de Seguiment i Vigilància del mosquit tigre i amb DIPSALUT, es porten a terme actuacions preventives contra la seva proliferació, consistents en tractaments periòdics antilarvaris en embornals de la via pública, entre els mesos de maig i octubre.

Al mateix temps, també s’ofereix informació i assessorament a la ciutadania, amb informació continuada a través de les xarxes socials i amb la instal·lació d’un estand informatiu al mercat de Palafrugell un dia del mes de juliol. L’objectiu és afavorir la prevenció del mosquit tigre en l’àmbit de les propietats privades.

privat:-palafrugell-treballa-en-actuacions-preventives-contra-la-proliferacio-del-mosquit-tigre

El mosquit tigre és una espècie invasora procedent d’Àsia que es troba en expansió a Catalunya des de l’any 2004. És de mida petita, de color negre i amb ratlles blanques. Les femelles dipositen els ous en sec i a la paret interna de petits recipients que poden contenir aigua (<200 litres), on es desenvoluparan les larves. Cal tenir en compte que el mosquit tigre pot arribar a provocar importants brots de malalties tropicals emergents com el dengue, la febre hemorràgica de chikungunya o la malaltia transmesa pel virus del Zika.

- Publicitat -
- Publicitat -

1 COMENTARI

Comments are closed.

- Publicitat -

La palafrugellenca Bolsova confirma el seu bon moment al torneig de Sant Sebastià

Aliona Bolsova, que la setmana passada ja va guanyar el torneig de Sèrbia (feia 4 anys que no aixecava cap títol), va arribar aquest cap de setmana fins a la final de l’Open de Sant Sebastià, i només l’austríaca Julia Grabher la va privar de la victòria
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -