18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Palamós adjudica el servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha adjudicat el servei de socorrisme de les platges del municipi a l’empresa privada Marsave Mallorca, que es responsabilitzarà durant dos estius seguits, amb un cost total de 349.860 euros. Aquesta empresa ha sigut la seleccionada per l’Ajuntament, obtenint la màxima puntuació en el projecte tècnic presentat, que ha assumit totes les millores que el consistori reclamava en matèria d’horaris i recursos.

Enguany l’activitat a les platges s’iniciarà el 5 de juny, coincidint amb els primers dos caps de setmana d’aquest mes, i s’allargarà fins al 12 de setembre, establint dos períodes, temporada baixa i alta, que adaptaran el servei als nivells d’ocupació.

Augment de l’horari de vigilància i bany assistit

En temporada baixa l’horari del servei de socorrisme serà de les 11 a les 19 h, de dilluns a diumenge, que es realitzarà a la platja Gran de Palamós, La Fosca i Castell. En canvi, hi ha hagut una ampliació de 2h durant temporada alta (de 10 a 20 h) a la platja Gran de Palamós i a La Fosca i s’incorporarà al servei de vigilància i socorrisme, la platja del Morro del Vedell (d’11 a 19 h).

Pel que fa al bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda, també s’ha ampliat l’horari,  que durant la temporada alta es realitzarà cada dia de 12 a 18 h, a la platja Gran de Palamós i a La Fosca.

Ampliació de recursos

L’àmbit d’actuació del servei de vigilància i socorrisme seran les platges Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de quinze socorristes aquàtics i un coordinador. També es comptarà amb un vehicle de coordinació i dues embarcacions de suport.

Als llocs de socors de les platges Gran de Palamós, La Fosca i Castell es comptarà amb barreres de contenció de vessaments d’hidrocarburs o altres contaminants.

Millora social

Una de les condicions que caldrà complir per part de l’empresa és la paritat de gènere, tal i com demanava l’Ajuntament. A més, l’empresa ha de tenir integrats procediments de control de qualitat del seu servei i procediments de reducció de l’impacte ambiental de la seva activitat,

Per últim, també es farà una sensibilització dels usuaris de la platja, fomentant el coneixement del medi natural de l’entorn i la seva protecció i manteniment.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -