14.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Plantegen tirar a terra el complex de Ràdio Liberty

Carles Pi, alcalde de Pals, ha dit que l'Ajuntament no ha estat notificat de com quedarà l'espai en el futur però que els preocupa l'estat d'abandonament de les instal·lacions.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ministeri per a la Transició Ecològica planeja deconstruir les edificacions del complex de l’antiga Ràdio Liberty i renaturalitzar l’espai dunar, de 33 hectàrees, dins del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Així ho explica El Punt Avui, segons han confirmat des del Departament de Territori, després d’una visita amb representants de Costes i del parc natural a les instal·lacions, aquest abril.

Carles Pi, alcalde de Pals, ha dit a Ràdio Capital que l’Ajuntament no ha estat notificat de com quedarà l’espai en el futur i que han trobat a faltar “més diàleg per posar sobre la taula les diferents opcions de futur”. Mentrestant, ha explicat que els preocupa l’estat de les instal·lacions perquè està abandonat des de fa molts anys.

D’altra banda, Pau Bosch, portaveu de Salvem la Platja de Pals, ha explicat que estan “molt decepcionats” per la notícia, encara que no se’ls ha informat oficialment.

Creuen que el projecte és “molt poc ambiciós” i que aquesta acció només farà augmentar el vandalisme, que és un problema “important i insoportable en els darrers anys”. També ha apuntat que incompleix la llei del Patrimoni Català i estatals, que en teoria, “ha de salvaguardar qualsevol actuació de l’interès arqueològic o patrimonial”. També ha explicat que defensen el projecte de renaturalització dels hàbitats i recuperació d’hàbitats d’aiguamolls que també hi ha dins dels terrenys, a més de la part històrica, on s’hi podria fer un museu d’interpretació del parc natural i d’història.

Segons el Punt Avui, el director del parc natural, Ramon Alturo, va admetre que el Ministeri els ha demanat informació sobre els valors naturals a preservar a l’àmbit. I espera que la decisió final arribi aviat. Segons afirma el mateix diari, cap de les fonts consultades gosa avançar terminis, però confien que els fons europeus contra la pandèmia aplanin el camí per endreçar la parcel·la.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -