6.2 C
Pals
Diumenge, 3 març 2024
- Publicitat -

Palamós amplia l’horari d’obertura de les terrasses a la nova ordenança de via pública

L’ampliació d’obertura de trenta minuts però estarà subjecte a més controls i a una multa que no baixarà dels 200 euros si no es compleix la nova normativa, el text es va aprovar al ple d’aquest dimarts

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Palamós amplia l’horari d’obertura de les terrasses a la nova ordenança de via pública
Loading
/

Ple de novembre de Palamós on s’ha aprovat la nova normativa de la via pública, afectant a les terrasses | Imatge de Ràdio Palamós

El ple de Palamós ha fet un nou pas de cara a la vida social a les terrasses dels bars i restaurants. Aquest dimarts s’ha aprovat la nova ordenança de via pública, actualitzant la vigent ordenança del 2013. Aquest document ha arribat al plenari després de mesos de treball amb la implicació de la ciutadania mitjançant enquestes i reunions participatives.

La nova ordenança s’ha aprovat gràcies a la majoria absoluta del govern d’Esquerra Republicana i amb el suport de Ciutadans. En canvi, Junts per Catalunya s’ha abstingut i el Partit Socialista i la CUP hi han votat en contra. Les novetats d’aquesta nova regulació, com explica el regidor de l’Àrea d’Ocupació de la Via Pública, Alfons Bartolomé, són l’ampliació del temps però també la possibilitat d’ocupar voreres més estretes.

Aquesta ampliació és la que va servir al grup de Ciutadans per acabar de decidir-se a l’hora d’aprovar la regulació. Cristóbal Posadas, regidor del partit taronja, durant el ple mostrava la importància d’allargar l’horari.

En canvi, des del partit de Junts per Catalunya, ressalten la manca de participació per part dels grups polítics. Raimon Trujillo és el portaveu de JxCat al consistori de Palamós.

Però qui més crític ha estat amb la nova ordenança de via pública és l’exregidor de via pública, Josep Coll del PSC. Ell era el màxim responsable quan es va aprovar la regulació vigent fins ara i critica la manca de millora en el text aprovat aquest dimarts.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular també hi han votat en contra però en aquest cas, perquè és una normativa que només beneficia als empresaris i no als ciutadans. Roser Huete, regidora de la CUP, al ple de Palamós.

Després de l’aprovació, el govern municipal recorda que la llei s’exposarà al públic i s’hi podran afegir al·legacions. Una vegada aprovada la regulació definitivament, els empresaris tindran fins a cinc anys per adaptar-se a la nova llei. També, com a Platja d’Aro, els restauradors podran ocupar zones d’aparcament amb les seves terrasses però hauran de tenir jardineres homogènies.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -