15 C
Pals
Divendres, 1 març 2024
- Publicitat -

Palamós instal·larà un ascensor per unir la plaça del Pedró amb el Port Marina

Les obres començaran la setmana que ve i tindran un cost de 490.000 euros que assumirà de manera íntegra el Port Marina de Palamós

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dilluns 11 de desembre començaran les obres d’instal·lació d’un ascensor que permetrà unir el vial del Port, que es troba davant el Port Marina de Palamós, amb la plaça del Pedró. L’ascensor ha de permetre millorar l’accessibilitat a la zona litoral entre el Port Marina de Palamós i el barri vell del municipi, amb una connexió més directa i còmode entre aquests dos àmbits del municipi des d’on s’enllaça el camí de ronda que uneix el nucli urbà amb la platja del Castell.

Aquest elevador permetrà superar amb comoditat un desnivell d’uns 16 metres si es compta des del punt on l’ascensor inicia el procés d’elevació, però que arriba a ser de més de 20 metres si es calcula des de la base del Port Marina. Ara mateix, aquest desnivell només es pot franquejar utilitzant escales, la qual cosa suposa haver de fer un recorregut alternatiu i poc còmode a les persones amb mobilitat reduïda. Ho explica el conseller delegat del Port Marina de Palamós, Germán Castejón.

L’ascensor tindrà una cabuda per 11 persones i comptarà amb una passera d’uns 16 metres de longitud, que connectarà l’elevador amb la plaça del Pedró i que permet separar la instal·lació de l’ascensor del talús vegetal que hi ha al penya-segat.

En el disseny de l’ascensor, han primat com a eixos fonamentals la integració paisatgística, la mínima afecció a l’entorn i l’ús de materials innovadors i de qualitat, donant valor no només a la infraestructura sinó a l’entorn on s’ubicarà, tal com explica l’alcalde de Palamós, Lluís Puig. El tancament de l’estructura interior es farà amb vidre mentre que l’exterior es realitzarà amb una malla composta per un entramat de teules ceràmiques.

Les obres d’instal·lació de l’ascensor seran a càrrec d’una empresa especialitzada contractada per Marina Palamós, entitat que assumeix íntegrament el cost de l’obra, que és d’uns 490.000 euros, així com del manteniment posterior. L’ascensor serà d’accés i ús públic i tindrà un horari de funcionament que s’acordarà entre l’Ajuntament i Marina Palamós.

El termini previst d’execució d’aquests treballs és de vuit mesos. Aquest projecte s’inclou dins del pla estratègic de Marina Palamós, amb la línia d’integració port-municipi definida al pla estratègic de Ports de Generalitat. Lluís Puig reconeix que aquesta feina amb el Port Marina de Palamós ja fa mesos que s’està desenvolupant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Generalitat multa quatre grans tenidors amb 393.000 euros per no oferir lloguer social a les comarques gironines

Els expedients que s'han resolt fan referència a casos de Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Celrà, Lloret de Mar, Palamós, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Vidreres.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -