2.6 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

Veïns de Palamós denuncien que l’Ajuntament ha tirat endavant el projecte del camí de ronda sense respondre al·legacions

El passat dimarts 12 d'abril es van publicar les bases del concurs de licitació, que estarà obert fins el 29 de maig.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Segons han informat diversos mitjans, diversos veïns i entitats ecologistes han denunciat que l’Ajuntament de Palamós hagi decidit tirar endavant amb el projecte d’obres del camí de ronda sense haver contestat a les al·legacions que s’havien presentat. Zeta Figa, portaveu de Salvem la Pinera d’en Gori, ha explicat a Ràdio Capital que “amb la llei a la mà, les al·legacions les havien de respondre abans d’aprovar el projecte perquè serveixen per introduir canvis al projecte.”
De fet, Figa ha explicat que en principi l’acalde del municipi, Lluís Puig, s’havia compromès a fer una reunió amb els veïns, però no l’ha fet.
Per aquest motiu, han posat una instància a l’Ajuntament. Figa ha explicat que algunes modificacions que ells demanaven sí que s’han fet, perquè no només les van presentar a l’Ajuntament sinó també a diversos departaments de la Generalitat, que sí que han contestat a les al·legacions i per això han pogut millorar “alguna cosa”.
D’altra banda, Figa també ha criticat que es gastin 1,3 milions d’euros “en un moment d’estat d’alarma”, que fa pensar “que l’Ajuntament ha volgut actuar sol amb avantatge”. Segons l’entitat, hi ha coses “que han de tirar enrere” perquè ara “tampoc hi anirà tan de turisme com estava previst”. També ha dit que invertir ara aquest pressupost amb la crisi social que estem vivint és totalment “luxós i desproporcionat”.
L’aprovació que es va produir el passat 13 de març, just el dia abans de l’entrada de l’estat d’alarma i per junta de govern. És a dir, l’oposició no va poder dir la seva opinió en el ple. En aquell moment, cap de les parts que havien presentat consideracions va rebre resposta per part del consistori. Va ser el 23 de març quan es va publicar al Butlletí Oficial Provincial. El passat dimarts 12 d’abril es van publicar les bases de licitació que estarà obert fins el 29 de maig.

Segons diversos mitjans, l’Ajuntament ha dit que les al·legacions es contestaran quan acabi l’estat d’alarma i que s’han de donar un cop s’hagi aprovat definitivament el projecte. Fonts municipals deixen clar que un cop s’hagi notificat, si els veïns o entitats no estan d’acord amb la resposta tindran l’opció de recórrer o querellar-se contra l’ajuntament.

Les al·legacions

Signades no només per Salvem la Pineda d’en Gori sinó també per veïns de Palamós i de Ca la Margarida, Figa ha explicat que les al·legacions critiquen que el projecte és totalment “intervencionista” perquè canvia “allò que tenim natural cap a un criteri urbà” i que no calen “escultures ni passarel·les” i que només cal “arreglar” el Camí de Ronda.
També fan referència a una rotonda on s’acumularien molts cotxes davant de la Pineda d’en Gori perquè coincidirà amb la gent que vol anar a S’Alguer. D’altra banda, la passera que va a Capgròs “ha de foradar tota la roca i és un espai d’interès geològic i per tant hi ha d’haver una protecció”. També ha explicat que pel que fa a la fauna i la flora, ha quedat “com un projecte a part de la construcció del Camí de Ronda”.
També criticaven el material, com el formigó i l’acer, que el projecte proposa utilitzar per fer diverses coses.
També ha explicat que volen fer una franja de baixa combustibilitat que els hi permet tal·lar molts arbres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -