15.9 C
Pals
Divendres, 30 setembre 2022
- Publicitat -

Palamós concedeix la llicència de construcció dels 34 habitatges de Sostre Cívic

L'objectiu d’aquest projecte és el d'incrementar a Palamós l’oferta d’habitatges destinats a polítiques socials

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat la concessió de la llicència per a la construcció de 34 vivendes d’ús social cooperatiu, a càrrec de la cooperativa Sostre Cívic. Es tracta de la primera promoció d’aquest tipus, d’obra nova, que es fa a la demarcació de Girona. Sostre Cívic havia presentat la sol·licitud de la llicència el febrer passat, i al juny va presentar la campanya de captació de persones interessades en aquesta promoció.

Els habitatges es construiran en un solar municipal de l’avinguda de Catalunya, al costat del supermercat Lidl. El 25 per cent dels habitatges es destinaran prioritàriament a col·lectius de gent jove, gent gran i famílies monoparentals, segments que tenen dificultats especials per a l’accés a l’habitatge.

Segons informa Ràdio Palamós, la darrera Junta de Govern Local ha estat la que ha donat llum verda a la concessió de la llicència, de manera que la cooperativa té ara un any de termini per començar les obres, i tres anys per a finalitzar-les. Un termini que, tal com explica la regidora d’Habitatge, Maria Puig, en declaracions a la mateixa emissora, entra dins els càlculs del consistori

 

L’objectiu d’aquest projecte és el d’incrementar a Palamós l’oferta d’habitatges destinats a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o a col·lectius prioritaris com les famílies monoparentals o majors de 65 anys. D’aquesta manera se’ls facilita que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible. 

Sostre Cívic promou el model de cessió d’ús, un sistema en què la propietat dels immobles és de la cooperativa. Els seus membres es beneficien d’un ús indefinit i transferible de l’habitatge, a canvi de pagar una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible. 

Recordem que fa poc més d’un any, l’Ajuntament de Palamós va signar amb la cooperativa Sostre Cívic, la cessió d’ús dels terrenys públics on es contruirà aquest edifici, a l’avinguda de Catalunya, en el solar que hi ha al costat del supermercat Lidl. 

La promoció inclou un total de 34 habitatges, d’entre 38 i 60 metres quadrats de superfície, qualificats de protecció oficial, distribuïts en planta baixa i cinc plantes, a més de 34 places d’aparcament soterrani.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un equip format per 8 treballadors de l’Ajuntament de Palafrugell participarà a la prova solidària Oncotrail

És el vuitè any consecutiu on participa un conjunt format per persones vinculades al consistori
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -