9.2 C
Pals
Dijous, 21 gener 2021

Palamós crea una normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics

La nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària també inclou l'aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s'instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi

El més llegit

Detingut un home a Platja d’Aro que va amenaçar de mort a policies a través d’una xarxa social

La Gendarmeria va avisar els Mossos al veure un vídeo on deia que faria servir un fusell d'assalt

Mor una dona al Passeig del Mar de Sant Feliu De Guíxols

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols, primer a través d'un agent que es trobava fora de servei

Un de cada tres ingressos a l’hospital de Palamós és per coronavirus

En les darreres 3 setmanes, s'han realitzat entorn de 100 ingressos setmanals a l'Hospital de Palamós

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós ha creat el text final de la normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal-VMP a la via pública. La normativa estableix que els patinets elèctrics i la resta de VMP no puguin circular per les voreres i només ho puguin fer pels carrils bici i carrers del municipi, amb una limitació de velocitat de fins a 25km/h.

Entre altres, el document també estableix que els usuaris de patinets no podran conduir-lo utilitzant al mateix temps auriculars o el telèfon mòbil, i caldrà que aquests vehicles estiguin dotats amb llums, tant davant com darrere. Els menors de 14 anys caldrà que portin casc homologat, i les empreses de lloguer de patins elèctrics o altres VMP del municipi estaran obligades a tenir assegurats els seus vehicles i subministrar als seus clients de casc i armilla reflectant.

Aquesta regulació s’inclou dins l’Ordenança municipal de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària. Des de l’Ajuntament afirmen que ha de permetre “vetllar per la convivència a la via pública, d’aquests patins, amb els vianants i la resta de vehicles”.

Municipi 30km/h

Aquesta nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, també inclou l’aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s’instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi. D’aquesta manera, l’Ajuntament espera “potenciar la seguretat de vianants i vehicles, millorar la fluïdesa del trànsit i protegir el medi ambient amb la reducció d’emissions contaminants i la millora de l’eficiència energètica”.

Aquesta ordenança es portarà a aprovació inicial al Ple municipal de demà, dimarts 22 de desembre de 2020. S’espera que es pugui començar a aplicar durant el primer trimestre de l’any vinent.

Fotografia d’arxiu (ACN)

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Matí poc fred i temperatures suaus al migdia amb vent de Garbí

Vent de Garbí amb cops de fins a 60 km/h en un dijous poc fred amb temperatures màximes d'entre 16ºC fins a 18ºC al Baix Empordà.

Altres notícies