12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

Palamós crea una normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics

La nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària també inclou l'aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s'instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós ha creat el text final de la normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal-VMP a la via pública. La normativa estableix que els patinets elèctrics i la resta de VMP no puguin circular per les voreres i només ho puguin fer pels carrils bici i carrers del municipi, amb una limitació de velocitat de fins a 25km/h.

Entre altres, el document també estableix que els usuaris de patinets no podran conduir-lo utilitzant al mateix temps auriculars o el telèfon mòbil, i caldrà que aquests vehicles estiguin dotats amb llums, tant davant com darrere. Els menors de 14 anys caldrà que portin casc homologat, i les empreses de lloguer de patins elèctrics o altres VMP del municipi estaran obligades a tenir assegurats els seus vehicles i subministrar als seus clients de casc i armilla reflectant.

Aquesta regulació s’inclou dins l’Ordenança municipal de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària. Des de l’Ajuntament afirmen que ha de permetre “vetllar per la convivència a la via pública, d’aquests patins, amb els vianants i la resta de vehicles”.

Municipi 30km/h

Aquesta nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, també inclou l’aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s’instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi. D’aquesta manera, l’Ajuntament espera “potenciar la seguretat de vianants i vehicles, millorar la fluïdesa del trànsit i protegir el medi ambient amb la reducció d’emissions contaminants i la millora de l’eficiència energètica”.

Aquesta ordenança es portarà a aprovació inicial al Ple municipal de demà, dimarts 22 de desembre de 2020. S’espera que es pugui començar a aplicar durant el primer trimestre de l’any vinent.

Fotografia d’arxiu (ACN)

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -