10.3 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

Palamós crea una normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics

La nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària també inclou l'aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s'instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Seguretat i Mobilitat de l’Ajuntament de Palamós ha creat el text final de la normativa municipal per a regular l’ús dels patinets elèctrics i la resta de Vehicles de Mobilitat Personal-VMP a la via pública. La normativa estableix que els patinets elèctrics i la resta de VMP no puguin circular per les voreres i només ho puguin fer pels carrils bici i carrers del municipi, amb una limitació de velocitat de fins a 25km/h.

Entre altres, el document també estableix que els usuaris de patinets no podran conduir-lo utilitzant al mateix temps auriculars o el telèfon mòbil, i caldrà que aquests vehicles estiguin dotats amb llums, tant davant com darrere. Els menors de 14 anys caldrà que portin casc homologat, i les empreses de lloguer de patins elèctrics o altres VMP del municipi estaran obligades a tenir assegurats els seus vehicles i subministrar als seus clients de casc i armilla reflectant.

Aquesta regulació s’inclou dins l’Ordenança municipal de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària. Des de l’Ajuntament afirmen que ha de permetre “vetllar per la convivència a la via pública, d’aquests patins, amb els vianants i la resta de vehicles”.

Municipi 30km/h

Aquesta nova Ordenança reguladora de Circulació, Mobilitat i Utilització Viària, també inclou l’aplicació del límit de velocitat de 30km/h que s’instaurarà per a tots els vehicles a totes les vies del nucli urbà del municipi. D’aquesta manera, l’Ajuntament espera “potenciar la seguretat de vianants i vehicles, millorar la fluïdesa del trànsit i protegir el medi ambient amb la reducció d’emissions contaminants i la millora de l’eficiència energètica”.

Aquesta ordenança es portarà a aprovació inicial al Ple municipal de demà, dimarts 22 de desembre de 2020. S’espera que es pugui començar a aplicar durant el primer trimestre de l’any vinent.

Fotografia d’arxiu (ACN)

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -