21.5 C
Pals
Divendres, 9 juny 2023
- Publicitat -

Palamós és “port segur” per rebre refugiats rescatats del Mediterrani

El Govern de la Generalitat ha aprovat que els ports catalans siguin ports segur per garantir l'atracament de les embarcacions de rescat del Mediterrani, entre ells hi ha el de Palamós

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat de Catalunya ha aprovat la declaració dels Ports de la Generalitat com a ports segurs per poder facilitar l’atracament de les embarcacions que es dediquen a salvar vides. Entre aquests ports hi ha el de Palamós.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ho ha explicat després de la reunió del Govern. Amb l’acord, s’han oferit els 19 ports que gestiona Ports de la Generalitat, per a l’arribada de vaixells. Això sí, només poden fer tasques de salvament al Mediterrani. El Port de Palamós es troba entre ells i a sobre, és un dels quatre que reuneix les característiques per acollir el tipus d’embarcació dedicat a les actuacions. Entre ells també hi ha els ports de Roses, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita.

Alfred Bosch ha explicat que l’objectiu és facilitar la feina de la gent que salva vides. És per això que des del govern s’ha decidit “no obeir el ministre Borrell”. Sinó assegurar tot allò que sigui possible per no perdre més vides.

En el mateix acord, també s’ha aprovat la creació d’un Grup de Treball de la Generalitat de Catalunya per acollir vaixells de rescat a la Mediterrània, el qual serà presidit pel conseller del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

Les persones que conformin aquest grup estudiaran, establiran i impulsaran la implementació de les condicions necessàries en els ports per acollir els vaixells que realitzen tasques de salvament a la Mediterrània; coordinaran l’assistència per a les persones que són al vaixell; un cop autoritzat el desembarcament per part de les autoritats espanyoles, gestionaran també les actuacions per assegurar l’acolliment, així com la col·laboració amb l’Administració General de l’Estat en la gestió de les competències relatives al dret d’asil i l’apatrídia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El PSC i Junts a Castell-Platja d’Aro signen el pacte de govern amb la voluntat de treballar en un projecte “conjunt i cohesionat”

Les dues formacions de Castell-Platja d'Aro aposten per la creació d'un Consell de Govern, que neix amb la voluntat d'assolir acords i voluntats conjuntes a l'hora de treballar els diversos temes que sorgeixin del consistori.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -