17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós vol incrementar el parc d’habitatges socials al municipi

El consistori vol impulsar la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu per tal de facilitar l'accés a l'habitatge digne

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós vol tirar endavant la primera promoció d’habitatges socials en règim cooperatiu amb l’objectiu d’incrementar el parc d’habitatges destinats a polítiques socials. Amb aquesta iniciativa, s’afavoriria el dret a l’habitatge digne, estable i assequible d’aquelles persones joves o amb escassa capacitat econòmica.

El consistori vol oferir la superfície d’una parcel·la de propietat municipal de 1.000 m2, ubicada a l’Avinguda de Catalunya. Allà es promocionaria, construiria i gestionaria un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu de cessió d’ús. És a dir, que la propietat dels immobles residirà en mans d’una cooperativa, a la vegada que els seus membres pagaran mensualment una quota de soci que és estable i a un preu assequible. 

Aquest acord de projecte s’establiria amb l’entitat Sostre Cívic, una cooperativa integral d’habitatges i persones usuàries en règim de cessió d’ús, sense ànim de lucre i d’iniciativa social. El seu principal objectiu és promoure projectes d’habitatge mitjançant la construcció, rehabilitació, conservació i administració d’habitatges, locals i edificacions per a l’aprofitament i benefici dels seus associats. Tot això, d’acord amb un model més just d’accés i tinença, no especulatiu, transformador i emparat en els principis de l’economia social i solidària.

L’Ajuntament preveu aprovar en el ple del mes de febrer, que s’ha de celebrar el dia 12, el protocol d’intencions, establert entre consistori i la Cooperativa Sostre Cívic. Amb això, s’iniciarà l’elaboració d’un estudi de viabilitat, finançat per ambdues parts, mitjançant el qual es podrà conèixer amb exactitud les necessitats que hi ha a Palamós en matèria d’habitatge social.

Quan s’obtinguin els resultats de l’estudi, l’Ajuntament de Palamós s’encarregaria de constituir un dret de superfície sobre la parcel·la municipal qualificada d’Habitatge amb Protecció Oficial. Per la seva banda, la Cooperativa construiria i gestionaria els habitatges destinats a polítiques socials en règim cooperatiu de cessió d’ús amb una vigència de 75 anys.

El seguiment de l’estudi el realitzarà la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge, formada per diversos actors de la ciutadania i del consistori, que actuarà com a interlocutor de l’Ajuntament de Palamós en aquest procés. Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament vol afavorir el dret a l’habitatge digne i incrementar el parc d’habitatges socials al municipi que garanteixin una vivenda assequible per aquelles persones que més ho necessiten.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -