2.4 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

Palamós etiqueta 12 espècies de peix amb el codi QR

Fins ara s'etiquetaven 9 espècies de peix, però se n'hi han afegit 3 més: el pagre, el lluç i el rap ros

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

El codi QR del pla estratègic Palamós Peix ja funciona per a dotze espècies de peix diferents. És una eina que es va començar a fer servir fa un any i que serveix per etiquetar els peixos i controlar la seva qualitat al llarg de tota la cadena de distribució. Fins ara s’etiquetaven 9 espècies de peix, però se n’hi han afegit 3 més: el pagre, el lluç i el rap ros.

Així doncs, ara hi ha 12 espècies que s’etiqueten: cap roig, dèntol, gall de Sant Pere, orada, llobarro, pagre, calet, rom, sard imperial, bonítol, lluç i rap ros. A aquests peixos, se’ls etiqueta amb un codi QR fixat a una brida de plàstic 100% reciclable que es posa a la cua. Amb aquest codi, l’usuari pot veure tota la informació de l’animal (quina espècie és, quina embarcació l’ha capturat…) i també una recepta per cuinar-lo.

Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, explica com funciona el procés d’etiquetatge en declaracions a Ràdio Palamós.

L’objectiu d’aquest projecte (que poc a poc es va ampliant) és distingir les espècies que compleixen els requisits de qualitat i traçabilitat recollits en el reglament intern de la Confraria de Pescadors de Palamós, i així poder garantir la màxima qualitat al consumidor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -