17.8 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

El camí de ronda de Palamós formarà part dels projectes paisatgístics de la Biennal de Paisatge de Barcelona

La cita aglutinarà els professionals i experts del paisatgisme i l'arquitectura amb l’objectiu de mostrar els projectes paisatgístics més rellevants que es desenvolupen, aprofundint entorn el model de paisatge, tant des d'un punt de vista ambiental com a través de l'arquitectura del paisatge

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La prestigiosa Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, ha escollit el projecte de restauració i millora d’un tram del camí de ronda de Palamós, com a una de les propostes destacades que aquest certament mostrarà en la seva pròxima edició, que tindrà lloc a finals del proper mes de novembre.

La cita aglutinarà, un any més, els professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura, en un certamen que s’ha convertit en una referència a escala internacional, amb l’objectiu de mostrar els projectes paisatgístics més rellevants que es desenvolupen, aprofundint entorn el model de paisatge, tant des d’un punt de vista ambiental -motor de conservació paisatgística- com a través de l’arquitectura del paisatge.

El projecte palamosí que es mostrarà enguany a la Biennal, és el de restauració i millora d’un traçat de 3,5 quilòmetres del camí de ronda del municipi, executat l’any 2021, mitjançant el qual es permet unir, sense interferències, el nucli urbà i el paratge i la platja de Castell, integrant el seu itinerari a l’entorn per on transcórrer i mitjançant el qual es posa en valor el patrimoni natural, cultural i paisatgístic que el municipi té en el seu litoral.

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós a l’hora d’impulsar la restauració del traçat del camí de ronda, ha estat crear una experiència memorable de contacte amb el paisatge i la natura, facilitant una accessibilitat segura i sostenible, ajudant a dinamitzar hàbits saludables entre la ciutadania, restaurant els entorns urbans deteriorats i preservant els hàbitats naturals d’interès.

El projecte va ser elaborat per l’estudi de paisatge gironí Martí Franc (EMF) amb Ardévol Associats, i executat per l’empresa especialitzada en obra pública, Massachs. El cost global d’aquest projecte és d’1.319.000 €, aportat mitjançant ajuts europeus FEDER, també pel pla de Foment del Turisme del Departament d’Empresa de la Generalitat, i per l’Ajuntament de Palamós.

Els usuaris del camí de ronda també compten amb una aplicació gratuïta que permet, mitjançant un codi QR, la descàrrega al telèfon mòbil d’informació amb relació als valors natural, culturals, històrics i paistagístics del seu traçat, acompanyat d’imatges antigues, vídeos amb dron, de realitat ampliada i àudios.

L’audioguia té el nom de Palamós Ronda de Mar, i permet conèixer amb detall un total de 18 punts emblemàtics d’aquest tram del camí de ronda de Palamós, i inclou un sistema de georeferenciació que reprodueix automàticament l’audioguia relacionada amb els referents propers al punt on es troba l’usuari. L’app d’informació del camí de ronda, es complementa amb els elements físics de senyalització que es troben instal·lats en diversos punts del traçat.

El camí de ronda de Palamós, també a les revistes especialitzades

El projecte del camí de ronda de Palamós es mostrarà a la propera edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, però abans també ha estat referent amb un ampli reportatge publicat a finals de l’any passat a la revista holandesa Scape, especialitzada en arquitectura i paisatge, i ja és previst properament, publicar un altre extens article del camí de ronda palamosí, en aquest cas a la revista alemanya d’urbanisme, Bauwelt.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bizarrap/Bizapop anuncia la sessió 57 en un extens vídeo

Aquesta mateixa setmana Bizarrap canviava el seu nom d’Instagram pel de Bizapop, fet que feia entreveure que ben aviat arribaria una nova cançó, que semblava que podria ser amb algun/a artista pop. Ara s’ha confirmat que el 4 d’octubre arribarà la sessió 57, tot i que de moment es manté el misteri de qui serà
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -